Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Петков: Не съм оптимист за съставяне на правителство след изборите

Политика

Румен Петков: Не съм оптимист за съставяне на правителство след изборите

Румен Петков: Не съм оптимист за съставяне на правителство след изборите - Tribune.bg
Снимка:

Да кажем, че не съм оптимист относно съставянето на правителство след 2 октомври. Коалицията беше съставена на гърба на енергетиката. Програмата, която се подготвяше от ПП, ДБ и БСП за България, беше неприемлива. Тя предвиждаше погром в енергетиката, съсипване на АЕЦ "Козлодуй". Оставям настрани безумията в международната политика, проблематиката с Русия. Невъзможно е да подкрепим такава програма", това коментира пред БНТ Румен Петков от АБВ. 

"Гарантиране на нормални, работещи взаимоотношения и гарантиране на националната сигурност на страната ни накараха да подкрепим Стефан Янев. Не съм убеден, че ще има такава коалиция, с която "Български възход" да си сътрудничи. Трябва да си дадем сметка какво избираме и че предварителното правене на коалиции може да се окаже неработещо решение. Важно е да има програма за управление, Стефан Янев има такава амбиция", каза той пред БНТ, аргументирайки решението на АБВ да подкрепи партията на Янев на предстоящите избори. 

"Трябва да разсъждаваме за цените на газа от гледна точка на българската икономика и бит. Решението на КЕВР е резултат на действията на "Булгаргаз" и смятам, че служебният министър не намира верните стъпки. Правителството е склонно да се поддава на натиск, вместо да излязат и да кажат, че най-нелепото събитие в енергетиката е откриването на газовата връзка с Гърция. "Булгаргаз" трябва да преговаря с "Газпром". Трябва да гарантираме количества на най-ниска цена за крайния потребител", коментира още Петков. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети