Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Радев и Лозан Панов си поговориха как искат да променят Конституцията

Политика

Румен Радев и Лозан Панов си поговориха как искат да променят Конституцията

Румен Радев и Лозан Панов си поговориха как искат да променят Конституцията - Tribune.bg
Снимка:

Президентът Румен Радев се срещна с председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Разговорът е в рамките на инициирания от държавния глава широк дебат за необходимостта от промени в Конституцията, съобщават от пресцентъра на „Дондуков“ 2.

По време на срещата бяха обсъдени конституционният модел на съдебната власт, статутът и функциите на Висшия съдебен съвет (ВСС), възможностите за въвеждане на индивидуалната конституционна жалба.

„Смисълът на консултациите, които започнах, е да се състои диалог и да бъдат представени различните гледни точки, за да бъдат засилени гаранциите за защита правата на гражданите“, заяви президентът Румен Радев по време на срещата.

Държавният глава проведе вече срещи с председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков, с представляващия ВСС Боян Магдалинчев и членове на Съвета, както и с главния инспектор в Инспектората към ВСС Теодора Точкова.

Инициираният широк дебат за необходимостта от промени в Конституцията започна с консултации с представители на академичната общност и с неправителствени организации.

Предстоят срещи с ръководители на други институции в съдебната власт, както и с парламентарно представени политически сили.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (6)

Душички... Дойдоха си на думата...
11.03.2020 18:43 / Отговор
Коронка Радев го е поканил, за да го покажат по медиите. Утре може да е на годишнина на някое читалище...
11.03.2020 20:20 / Отговор
Марина Чудя се кой от тези двамката е по антипатичен.Гади ми се и от двамата.
11.03.2020 20:21 / Отговор
ЦВЕТАНОВА И на мен ми се гади и от двамата. Тайният "адвокат и консултант" на олигарсите. Радев усети, че потъва в мръсните корупционни води. Каквото и да говори, няма да отстрани вниманието от себе си. Вече е осветен от прожекторите. Докато ББ работи неуморно, той си хортува с Л.Панов за конституцията. Иска му се промени, за да прикрие себе си така, както комунистите си приеха Закон за давност. Лесно е да говори, когато се е скрил зад имунитета. За 3г., и що смислено не е направил в интерес на Б-Я.
11.03.2020 21:21 / Отговор
Трети глупак Резидент без дума по актуалните проблеми с вируса,но утре ще критикува,че нищо не е правено правилно.С лозницата спокойно могат да си говорят и за туршии.И това им е отговорност,колкото и смяната на конституцията.
11.03.2020 23:56 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети