Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Радев нападна правителството: Тласка България все по-близо до войната

Политика

Румен Радев нападна правителството: Тласка България все по-близо до войната

Румен Радев нападна правителството: Тласка България все по-близо до войната - Tribune.bg
Снимка:

„Курсът на новото правителство е да тласка България все по-близо до войната. Не считам, че е уместно политици със скромна електорална подкрепа да говорят и да поемат такива тежки ангажименти от името на България“, заяви президентът Румен Радев пред журналисти преди да излети на двудневно посещение в Австрия.

Радев заяви, че незабавно трябва да се прекрати войната и да се върне диалога. Той допълни, че съгласно Конституцията и Закона за отбраната, президентът е върховен главнокомандващ и в мирно, и във военно време.  

„Очевидно е, че има напрежение с правителството“, заяви Радев и допълни, че не вижда то да спада. 

По думите му основното задължение на всяко едно правителство е да гарантира сигурността и спокойствието на българските граждани.

„Това, че войната се води на няколкостотин километра от нас не бива да ни успокоява, защото бойните действия ескалират и явно някои политици не осъзнават дълбочината на проблема. Гледат на тази войната сякаш са в театър и са се разположили удобно сред публиката с измамното убеждение, че ще останат само зрители", допълни президентът.  

Той подчерта, че външната политика е споделена отговорност на институциите. 

Президентът коментира и решението на правителството премиерът Николай Денков да води българската делегация на срещата на НАТО.

„Външната политика е споделена отговорност на институциите, които вземат решения и представляват България и едностранното налагане на позициите на изпълнителната власт не водят до устойчиви решения“, каза още Радев.

Той призова новото правителство и министерството на отбраната да се грижат повече за българската армия, а не за чуждите.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп