Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Радев призова за отговорност и защити Петков: Има декларация по всички изисквания

Политика

Румен Радев призова за отговорност и защити Петков: Има декларация по всички изисквания

Румен Радев призова за отговорност и защити Петков: Има декларация по всички изисквания - Tribune.bg
Снимка:

Румен Радев призова за отговорност. В Рудозем той коментира, че е крайна време политическите партии да осъзнаят своята и да не абдикират от нея.

По думите на Радев системното бягане от отговорност ще доведе до това, че тези партии ще бъдат санкционирани на едни следващи избори, ако се стигне до такива.

"Колко избори трябва да преминем, за да разберем от предишните избори, че без диалог не става, а на тези избори сега в рамките на този парламент да разберем, че без коалиция не става", продължи Радев.

На въпрос дали министри от служебния кабинет ще бъдат част от един редовен кабинет, ако бъде сформиран такъв, заяви че зависи от парламентарното мнозинство, което ще застане зад тях.

"Служебните министри трябва да видят какво е парламентарното мнозинство, което ще застане след тях, около какви принципи и приоритети ще се сформира това парламентарно мнозинство, за да знаят тя за кого всъщност те работят и при какви условия. Как в момента тези служебните министри или аз да отговорим ей така: Да, ще бъдем част от това служебно правителство, с каква подкрепа, около какви приоритети", каза Радев.

Запитан за служебният министър на икономиката Кирил Петков, Радев отново го защити. „Г-н Кирил Петков има декларация попълнена по всички изисквания на закона“, уточни президентът и допълни, че се очаква решението на Конституционния съд.  

Радев категорично се обяви против избори 2 в 1, като обяви, че това е срещу срещу духа на нашия конституционен модел и разграничаването в отговорностите между различните институции е в духа на правовата държава. „Досега не е имало никога смесване на парламентарни и президентски избори“, обяви Радев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети