Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев отново заклейми санкциите срещу Русия: Не доведоха до нищо добро

Политика

Радев отново заклейми санкциите срещу Русия: Не доведоха до нищо добро

Радев отново заклейми санкциите срещу Русия: Не доведоха до нищо добро - Tribune.bg
Снимка:

Румен Радев е повдигнал въпроса за отпадането на санкциите срещу Русия. Това сподели той след срещата на лидерите на ЕС.

По думите му, въпросните санкции не са довели до нищо добро и не са дали никакъв резултат. Освен това трябвало да се върви към деескалация и подобряване на отношенията с Русия.

Затова той категорично подкрепил среща ЕС Русия.

„Не само категорично подкрепих, но и приветствах тази инициатива за актуализация на стратегията в отношенията към Русия. Не става въпрос само за отношенията ни към тази страна, а и за нивото на нашите амбиции като съюз по отношение на нашата глобална роля”, заяви той.

Освен това Радев предупреди ГЕРБ да не изпращат сигнали в Брюксел, защото няма смисъл да са легитимни в чужбина, след като според него нямат легитимност в България.

Темата с върховенството на закона ще става все по-актуална, тук Европа изостана от САЩ от прилагането на практически мерки за борба с корупцията – ако сте чели внимателно доклада на върховния представител на ЕС за Русия, там има ясен параграф – претенциите към Русия за корупцията и прането на пари. ЕС има претенции и гледа с микроскоп какво става в Русия по тази тема, а България оставаше в периферията“, заяви президентът.

Радев допълни, че е призовал да не се реагира остро срещу Унгария заради приетия от тях закон срещу ЛГБТИ. Президентът уточни, че трябва да се изслуша Виктор Орбан и причините му, като това в никакъв случай не означава изключване на Унгария от ЕС или те да напуснат. Припомняме, че преди дни Орбан обяви, че приемат закон, който забранява разпространението на материали в училищата за насърчаване на хомосексуалността или промяната на пола.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати