Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Радев: Украйна настоява да води тази война, а сметката я плаща Европа

Политика

Румен Радев: Украйна настоява да води тази война, а сметката я плаща Европа

Румен Радев: Украйна настоява да води тази война, а сметката я плаща Европа - Tribune.bg
Снимка:

„Аз мисля, че е крайно време да започнем да мислим трезво и обективно за войната в Украйна и за нашето отношение към нея“, заяви президентът Румен Радев.

„За съжаление точно в такива критични времена българските управляващи нямат собствено мислене, нямат собствено мнение и позиции, трябваше ли големите държави -членки във Вилнюс да заявят, че ускореното приемане на Украйна в НАТО в момента е абсолютно неприемливо, за да започнат и нашите управляващи най-сетне да сменят позицията си. Помните точно заради тази позиция те яростно се нахвърлиха с критики срещу мен миналата година“, коментира Радев.

„Трябва ли да чакаме освен министъра на отбраната на Великобритания, който само преди дни заяви, че не може Великобритания да бъде склад за въоръжените сили на Украйна да чакаме и други министри на отбраната да го кажат, за да спрат нашите управляващи да гледат на българските въоръжени сили като склад за въоръжените сили на чужди армии. Изобщо виждате, че нашите управляващи се опитват неистово да ни убедят, че изпращайки военна помощ, те повишават нашата сигурност. Напротив, всички виждаме, че този конфликт се задълбочава, категорично, жертвите стават все повече. Той колкото повече оръжие поглъща, толкова повече загинали хора, толкова повече разрушения, толкова по-голям риск, толкова по-дълго ще се точи тази война“, подчерта Радев.

„Искам да стане ясно, че Украйна настоява да води тази война, но също така трябва да е ясно, че сметката се плаща от цяла Европа. Тази война има много измерения. Пак казвам то не е само чисто военно, то има икономическо, има социално, има политическо измерение, тя е заплаха и риск за цяла Европа. Няма МВР, няма българска армия, знаете, че във военно положение всичко е едно и това е националната сигурност на България“, каза още Радев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети