Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Радев връчи мандата на Мария Габриел

Политика

Румен Радев връчи мандата на Мария Габриел

Румен Радев връчи мандата на Мария Габриел - Tribune.bg

„От името на парламентарната група на ГЕРБ-СДС поемам с голяма отговорност проучвателния мандат за съставяне на правителство“. Това заяви кандидатът за министър-председател Мария Габриел при получаването на мандата от Румен Радев.

Тя благодари на Румен Радев, че той и президентската институция са гаранция за спазване на върховния закон на България – Конституцията. Специално към Илияна Йотова, Габриел заяви, че последните дни е мислила много за нея, защото когато се ангажираш сериозно с вътрешната политика на България, знаеш колко важно е да бъдат спазени всички процедури в европейските институции.

„Искам да ви уверя, че ще направя всичко възможно в рамките на този проучвателен мандат България да има редовно правителство. Затова и моето предложение ще бъде за експертно правителство, обединено около ясни приоритети, които имат една цел – благосъстоянието на българите и авторитета на България. Затова искрено вярвам, че подкрепата, която ще търся ще излъчи послание за амбиция, че сме способни да се обединим и направим редовно работещо правителство“, заяви още Габриел като даде заявка да се работи за авторитета на страната ни и да се разгърне потенциала на хората и ангажимента към тях.

Габриел подчерта, че при срещата си с партиите са очертани ясни цели както за борба с инфлацията, така и дългосрочни такива.

„Днес е международен ден на семейството и ми се иска да излъчим послание, че обединени сме способни да направим най-доброто за нашия общ дом – България“, заяви Габриел. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети