Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Строителите в НС – настояват БСП да не ги използват за политически цели

Политика

Строителите в НС – настояват БСП да не ги използват за политически цели

Строителите в НС – настояват БСП да не ги използват за политически цели - Tribune.bg
Снимка:

Цвета Караянчева: Осъждам всеки опит за дискредитация на българските строители

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева заяви след срещата си с представители на Камарата на строителите в България /КСБ/, че ги подкрепя и е убедена във високия им професионализъм и не се съмнява в качеството на тяхната работа. Караянчева припомни, че ЕК е потвърдила качеството на българското строителство.

„В този бранш работят над 200 000 души. Всеки един има семейство. И ако сметнем, над 600 000 души се изхранват от строителния бранш. Осъждам всеки опит за дискредитация, както на българските строители, така и на тяхната работа в страната и чужбина“, посочи председателят на НС.

На срещата Караянчева е поела ангажимент да се направи работна група с народни представители, които са експерти по темата, от всички политически партии. А целта им ще бъде не да си правят евтин PR, а да обсъдят предложенията на КСБ, за да се направят съответните законодателни инициативи.

Инж. Илиян Терзиев, председател на Камарата на строителите в България изтъкна, че Брекзит наближава и той очаква, че ще се намалят съответните евро фондове. Според него политическото говорене срещу строителите ще доведе до там, че ЕК ще отреже тези пари за нашата страна. Терзиев посочи, че визира политическото говорене на определена политическа сила – БСП.

„Търговете, които се организират за строителството са сложен процес. Тези говорения, че те се дават на определени фирми и че те се изпълняват от едни и същи хора, споменава се за огромна корупция – чух 40%, това е абсолютно безпочвено. Нещата са много трудни в целия процес на търга, на изпълнението му и за гаранционните срокове“, коментира председателят на КСБ.

Строителите настояват за промени в Закона за обществените поръчки и Закона за устройство на територията.

„Ние искаме така да подредим нещата, че всяка цена да бъде вярна за периода, за който се изпълнява. Второ – да не се поставя пределна цена за участие и това да не бъде повод за отстраняване на фирми от търга“, допълни инж. Терзиев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети