Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Събев води листата на “Продължаваме промяната” в Русе заради първото място на ГЕРБ

Политика

Събев води листата на “Продължаваме промяната” в Русе заради първото място на ГЕРБ

Събев води листата на Продължаваме промяната в Русе заради първото място на ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

Куриерският бос и доскорошен министър на транспорта Николай Събев отново ще води русенската листа на “Продължаваме промяната”, пише Ruse.news. През последните седмици се усещаше високото напрежение между него и лидерите на проекта – Асен Василев и Кирил Петков.

Според източници на изданието  Петков и Василев са останали изключително разочаровани от действията на Събев като министър и не искали да се обвързват по никакъв начин с него.

Като доскорошни управляващи те не изпитвали вече нужда от солидния портфейл на Николай Събев, което също е основателна причина.

Ruse.news пише още, че  Събев не е посещавал последните заседания на Министерски съвет, а със заразяване с коронавирус оправдава и липсата си в последния работен ден, когато трябваше да предаде властта на служебния министър на транспорта. По това време той си почивал на вилата в Созопол.

Все пак двете страни решили да заровят томахавките, а сред причините е националният резултат на ГЕРБ, които според социолозите ще бъдат първа политическа сила. “Продължаваме формацията” така и не успя да излъчи друго ярко лице от русенските депутати.

Очаква се на второ място в листата отново да бъде адвокатката на Събев – Рена Стефанова, която беше депутат в 47-ия парламент.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети