Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Съботата на Петков и на Борисов

Политика

Съботата на Петков и на Борисов

Борисов прекара деня сред членове и симпатизанти на ГЕРБ в Любимец, а Петков беше засечен да разговаря с работниците пред блока му на улица „Шишман“

Бойко Борисов прекара съботния ден сред триста членове и симпатизанти на ГЕРБ в хасковския град Любимец.

„Две лъжи бяха опровергани вчера – от живота и от фактите. И както се казва в една стара песен: „Не аз, животът ще ви го върне.“ И той им го върна. Деца умират. Но когато ние идвахме тук, когато в Харманли имаше протести, ние направихме така, че България да бъде пример за нулева миграция и етническа толерантност“, заяви Бойко Борисов в Любимец.

Той посочи, че каналите, които са разтворили Бойко Рашков и „Промяната“ са довели до това да  стане ад по шосетата в България и по пътищата.

Според него виновни са лидерите на всички политически партии, които не са съумели да направят правителство.

„Ние направихме така, че България да бъде пример за нулева миграция и етническа толерантност“, категоричен бе той.  

Симпатизанти на ГЕРБ в ЛюбимецСимпатизанти на ГЕРБ в Любимец

Борисов отбеляза, че първото обаждане на новия италиански премиер е било с него. Искаше да дойде да види как съм се справил, ние и нашето правителство. Я, да ви питам, това важно ли е или не е важно, и по категорично от това няма“, подчерта Борисов.

По думите му, когато от ГЕРБ са говорили за Еврозоната, всички са били против. „Влизането на Еврозоната е на два такта – политическо решение да те пуснат в чакалнята и в Банковия съюз, това означава, че те харесват, че си добър, че си техният човек. Когато ни пуснаха нас, хърватите се учеха от нас, а нашите приятели от Румъния ги отделиха от нас. Това беше преди две години“, посочи той и призова журналистите да го прочетат, и когато се опитват да манипулират чрез тях, да им го напомнят. „По секунди, когато излезе решението, започна протестът и вдигнатият юмрук пред президентството. Всички, които бяха против бяха там. Защо е политическо? Когато бяхме председатели на Евросъюза, бяхме с водещите три държави – Германия, Франция, Великобритания, тогава се взе решение, че България е най-надежда граница на ЕС. След вчера за какъв Шенген говорят, нима не четат какво става в България – каналите за хора как работят, покровителствани. Да, само ГЕРБ е чист тук, защото при нас беше нула“, заяви Борисов.

Той се взъмути, че цяла Европа говори каква продънена граница сме, като подчерта, че преди две години България се е справяла сама с миграцията.

Борисов благодари на Джим О`Брайън, на посолството, че ясно е изяснило – „ГЕРБ е партията, на която всички разчитат да задържи България в евроатлантическата общност“

Той попита кой е решил въпросът с „Лукойл”. Като посочи, че това са ДБ, ГЕРБ и ДПС. „Повече няма да лъжат и ние да си траем. ПП, ДБ и БСП взимаха по 1 лев от вашите джобове и има 2 обяснения – или глупост, некадърност, или корупция. Оставям на българите да решат“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов подчерта, че ПП и ДБ осъзнават, че са слаби и затова се обединяват. „Те ще се изпокарат, защото ги интересуват креслата“. „След 2 април имаме важна задача и тя е да накараме политиците да направят редовно правителство. Това можем да го направим само при добър резултат – да сме първи“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Междувременно Кирил Петков беше засечен да разговаря с работниците пред блока му на улица Шишман днес. Той и новите му коалиционни партньори от ДБ в момента са на етап разпределение на места в листите.

Кирил Петков на раздумка с работнициКирил Петков на раздумка с работници

Вчера Tribune.bg публикува списък с имената на водачите на листи, които „Продължаваме промяната“ ще натресе на „Демократична България“.

Сред разпространените номинации са:

01 МИР – Благоевград, в който водач е Андрей Гюров

03 МИР- Варна - Даниел Лорер  - водач

07 МИР- Габрово - Явор Руменов Божанков - водач

14 МИР-Перник- Бойко Илиев Рашков - водач

15 МИР-Плевен- Радостин Петев Василев - водач

16 МИР-Пловдив- Никола Георгиев Минчев - водач

23 МИР- София – Кирил Петков – водач

24 МИР - ще се посочи допълнително

25 МИР – София Христо Петров – водач

26 МИР София Област – Александър Дунчев – подгласник

27 МИР- Стара Загора  - Радослав Рибарски - водач

29 МИР – Хасково – Асен Василев – водач

30 МИР - Шумен – акад. Николай Денков- водач

31 МИР – Ямбол – Мирослав Иванов - водач


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети