Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сачева: Не е имало инструкции , вътрешните министри нямат отношение към случилото се под колоните на МС

Политика

Сачева: Не е имало инструкции , вътрешните министри нямат отношение към случилото се под колоните на МС

Сачева: Не е имало инструкции , вътрешните министри нямат отношение към случилото се под колоните на МС - Tribune.bg
Снимка:

„Не е имало инструкции към полицаите. Казвам го като човек, който е участвал във всички заседания на МС по онова време. Точно обратното. И премиерът г-н Борисов и министрите са били категорично против да се проявява каквато и да било форма на насилие”. Това заяви в ефира на Нова тв бившият социален министър и настоящ депутат от ГЕРБ Деница Сачева.

Тя изрази искрено съжаление за това, което се вижда на кадрите, както и най-искрени съчувствия към пострадалите и техните близки.

„Нашата политическа позиция бе разпространена още в петък. Ние осъждаме всички видове насилие и по никакъв начин не можем да толерираме длъжностни лица да превишават своите правомощия“, каза Сачева.

Тя добави, че насилието не може да се дели на приемливо и неприемливо – „То е същото, когато става дума за тези млади хора, но и когато става дума за полицаите. Ако ще има разследване то трябва да бъде двустранно. Защо не показваме и другите кадри, които показват насилие и от другата страна? Защо не говорим за това, че протестите бяха 120 дни, а само в един бяха нарушени правата на протестиращи. Трябва да бъдем обективни и да гледаме всичко това и с полицаите. Те бяха заплашвани с коктейли Молотов, със слама, за да бъдат запалени, бяха хвърляни по тях камъни, умряла риба и какво ли още не. Истината има 2 страни“, посочи Сачева.

Според нея персонално полицаите трябва да бъдат наказани за действията си, а не министри и ръководители на МВР.

„Това, което се опитват да внушат нашите политически опоненти е абсолютна манипулация. Вътрешните министри не могат да носят отговорност за нещо, за което нямат отношение“, каза още тя.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети