Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сачева: Не системата, а омразата убива

Политика

Сачева: Не системата, а омразата убива

Сачева: Не системата, а омразата убива - Tribune.bg
Снимка:

Организации на хората с увреждания: правителството да бъде оставено да работи, защото „има изключително спешни задачи за решаване“

„Не системата, а омразата убива. И тези протести ще минат, но проблемите на хората с увреждания остават и трябва да се работи за тяхното разрешаване”. Това заяви на брифинг министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Това, което се случва на улицата, не е дневният ред на хората с увреждания, категорична е тя.

„Те имат нужда не само от пари, но и от конкретни идеи. Въпреки деструктивния характер на поведението на Вера Иванова, тя е част от работните групи на социалното министерство. За пореден път сме свидетели на отвличане на вниманието, на загуба на обществено време и енергия, както и тежка злоупотреба със каузата на хората с увреждания“, заяви Сачева.

Според нея снощните сцени с буса са „опит за активна провокация“, чиито организатори са Вера Иванова и бившият омбудсман Мая Манолова.

„Говори се много за това какво е направило управлението и правителството на Бойко Борисов. Да видим дали хората с увреждания са част от дневния ред, но нека го видим през числата. От 2009 г. до сега какво показват числата? През 2009 г. разходите по бюджет на МТСП в областта на хората с увреждания са 245 351 247 лева. През 2018 г. разходите са 458 141 835 лева. През 2020 г., същите тези разходи за политики за хората с увреждания, са 921 766 000 лева. Сами изчислете колко е нараснало за 10 години финансирането на политиките за хора с увреждания“, призова Сачева на брифинга в министерството.

Тя подчерта, че само за последните 2 години бюджетът за тези политики е нараснал цели два пъти.

Над 186 хиляди хора с увреждания представлява най-голямата асоциация на хората с увреждания.

„Каузата на хората с увреждания се използва за противопоставяне на едни хора с увреждания спрямо други. Членовете ни имат различни политически виждания, но това не означава, че ние трябва да влезем в тези междупартийни борби. Искаме да работим за доброто на нашите деца“, каза Веска Събева, зам.-председател на най-голямото сдружение на хората с увреждания.

Според Васил Долапчиев от Съюза на слепите, „Движението „Системата ни убива“ представлява движение на няколко майки. Още бившият социален министър включи техни представители в работните групи за законодателството. Но подобни като дълбочина и обхват законови промени както сега никога не са извършвани“. Той призова правителството да бъде оставено да работи, защото „има изключително спешни задачи за решаване“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (9)

Системата ни убива е търговско дружество с магазини и работници. Една фланелка с горния надпис струва 22.30 лв. Браво на тях
02.08.2020 15:17 / Отговор
Така е Щастието се гради върху нещастието на други!А тази женица ни убеждава с фалш ако има кой да и вярва?
12.08.2020 07:07
Ники Стига демагогия! Човек с увреждане съм и въпреки всички благи приказчици съм подложена на неистово преследване от страна на работодателя ми, държавно предприятие. С лека ръка премахна длъжността ми и разбира се, друга не може да ми предложи, независимо от трите ми висши образования! На бунището и толкоз! На социални помощи, които така ентусиазирано ми размахвате колко сте ги увеличили! И това ако е справедлива и грижовна политика, при наличие на дискриминация, тормоз и преследване на човек с увреждане в държавно предприятие с политически поставено лице работодател, думи няма да стигнат за възхвала на такова лицемерие! Каква работа още има да свършите - да изчистите държавата от некачествения материал, нас, хората с увреждания! Дерзайте!
02.08.2020 16:09 / Отговор
Да така е бях в Германия на специализация. В института, който посетих имаше 5 млади мъже в инвалидни колички. Такова внимание и грижи видях от страна на ръководството им, както и от колегите. На обяд с колегите си заедно ходеха в ресторант, такава толерантност, човешка доброта, за да не се чувстват изолирани, а те бяха едни от екипа.
03.08.2020 08:47
Капитана ОТ ГЕРБЕРИ ПО ГОЛЯМО ЗЛО НЯМА ЗА БЪЛГАРИЯ ! А ТАЯ ПРОСТА ФИЗИОНОМИЯ Э ДОБРЕ ДА СЕ ВИДИ В ОГЛЕДАЛОТО - МЯСА НА ЧУМА !
02.08.2020 16:13 / Отговор
Сачакова Пенсионерите не трябва да решават бъдещето ни!Ти миришеш на пенсионер от тук!
02.08.2020 19:43
Отврат! Тъпи платени хейтъри на Мая Костинбродска!
02.08.2020 22:11
Гечева Защо не подадете конкретно оплакване до Министерството на социалните грижи и до Министерството, отговарящо да предприятието Ви. Доколкото знам, ръководството на предприятието е длъжно да Ви предложи подходяща за състоянието Ви работа. Предложиха ли Ви. При 3 Ваши висши образования все трябва да има подходяща длъжност. Може би трябва да се обърнете към юристконсултите на съответните министерства. Съгласете се, че социалният министър не може да е запознат с всеки отделен случай, особено ако не сте възразили срещу съкращението си до съответните служби.
02.08.2020 17:33 / Отговор
Тоя па! Да се обърнеш да се помолиш, на кого бе .Ти да не си расъл на островите Зелени нос
12.08.2020 07:13 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати