Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сачева: Росен Желязков е номинацията ни за председател на НС, диалогичен е и умее да обединява

Политика

Сачева: Росен Желязков е номинацията ни за председател на НС, диалогичен е и умее да обединява

Сачева: Росен Желязков е номинацията ни за председател на НС, диалогичен е и умее да обединява - Tribune.bg
Снимка:

Росен Желязков е номинацията ни на за председател на НС. Той е безупречен професионалист, юрист. Разумен и диалогичен човек, който умее да обединява, а не да разделя. Надявам се да получи подкрепа. Това каза Деница Сачева от ИК на ГЕРБ в предавенето "Офанзива" по NOVA NEWS.

По думите ѝ целта е да се състави платформа за разговори, които да обсъждат общи приоритети и пресечни точки по отношение на ключови въпроси за развитието на България. "ГЕРБ е единствената партия, която поставя държавния интерес над тясно партийния. Избирателите ни не искат коалиция с ПП, но отговорността ни задължава да провеждаме разговори по общонационални цели. Безотговорно е да отказваме разговори, затова направихме компромис", посочи тя. И уточни, че реалистичното увеличение на пенсиите е 12%, а на минималната работна заплата - до 800 лева.

Според нея едни следващи избори ще увеличат апатията и недоверието в парламентарната демокрация. "ГЕРБ не е в изолация, ние спечелихме изборите. Как ще се формира мнозинство, ако не участваме и не дадем своите гласове? Има опит да се маргинализира вота на 600 000 избиратели, което е абсолютно несериозно. Имаме идеи за кандидатури за премиер, но към момента не можем да споменем имена.

 Контактната група ще започне работа след конституирането на НС. Целта е тя да е съставена от равно отдалечени от различните партии хора. Няма пречка и от други формации да предлагат хора. Вече имаме потвърждение от други партии за включване в контактната група. Подкрепата между БСП и ДБ е самоубийствена", обясни Сачева.

Тя сподели, че ГЕРБ ще положи всички усилия, за да състави редовен кабинет. "ГЕРБ сме единствените с програма с ясни решения и конкретни антикризисни мерки. Решенията, които сме предложили по време на предизборната кампания, ще бъдат облечени в законпроекти", отбеляза тя. И допълни, че Митрофанова няма място в НС и това е въпрос на защита на националното ни достойство.

Сачева коментира и темата с газа. "Балкански поток вече е източник на приходи, защото вече бяха преведени първите 700 млн. от транзитни такси, които се вляха в бюджета на България. Изплащането на този проект ще отнеме по-малко от 10 години. Безпочвени са обвиненията, че заради него е стартирала войната в Украйна", категорична е тя.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати