Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сандов аут от парламента: Мартин Димитров и Кремена Кунева го изхвърлят с преференции

Политика

Сандов аут от парламента: Мартин Димитров и Кремена Кунева го изхвърлят с преференции

Сандов аут от парламента: Мартин Димитров и Кремена Кунева го изхвърлят с преференции - Tribune.bg
Снимка:

Бившият вицепремиер Борислав Сандов на тези избори няма шанс дори да се класира за парламента. Той беше на комфортното второ място в столичния 24 МИР – веднага след лидера на ДБ Христо Иванов.

Зеленият“ коалиционен партньор обаче е бил изхвърлен от избираемата позиция от четвъртия в листата Мартин Димитров и шестата Кремена Кунева, които са били преференциално посочени от повече избиратели. Димитров изпреварва и Христо Иванов, но той не може да бъде изместен, тъй като е водач на листа – т.е. автоматично получава и всички преференции на хора, които не са посочили нищо.

На тези избори ДБ събират 17,29%, в 24 МИР, което значи вероятно двама или трима представители в парламента – в зависимост от много други фактори. Четвъртият Сандов обаче няма дори и минимални шансове.

Размествания при ДБ има и в другите столични МИР-ове. В 23-ти третият Божидар Божанов и седмата Елисавета Белобрадова бият по преференции водачаНадежда Йорданова. Тя обаче е сигурен депутат. В 25 МИР отново Белобрадова се издига от четвърто на второ място. А след нея – отново с преференции, се нарежда Александър Симидчиев.

Колко депутати от партията влизат от тези МИР-ове от ДБ, може да се каже със сигурност едва след обявяване на мандатите от страна на ЦИК.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати