Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сандов аут от парламента: Мартин Димитров и Кремена Кунева го изхвърлят с преференции

Политика

Сандов аут от парламента: Мартин Димитров и Кремена Кунева го изхвърлят с преференции

Сандов аут от парламента: Мартин Димитров и Кремена Кунева го изхвърлят с преференции - Tribune.bg
Снимка:

Бившият вицепремиер Борислав Сандов на тези избори няма шанс дори да се класира за парламента. Той беше на комфортното второ място в столичния 24 МИР – веднага след лидера на ДБ Христо Иванов.

Зеленият“ коалиционен партньор обаче е бил изхвърлен от избираемата позиция от четвъртия в листата Мартин Димитров и шестата Кремена Кунева, които са били преференциално посочени от повече избиратели. Димитров изпреварва и Христо Иванов, но той не може да бъде изместен, тъй като е водач на листа – т.е. автоматично получава и всички преференции на хора, които не са посочили нищо.

На тези избори ДБ събират 17,29%, в 24 МИР, което значи вероятно двама или трима представители в парламента – в зависимост от много други фактори. Четвъртият Сандов обаче няма дори и минимални шансове.

Размествания при ДБ има и в другите столични МИР-ове. В 23-ти третият Божидар Божанов и седмата Елисавета Белобрадова бият по преференции водачаНадежда Йорданова. Тя обаче е сигурен депутат. В 25 МИР отново Белобрадова се издига от четвърто на второ място. А след нея – отново с преференции, се нарежда Александър Симидчиев.

Колко депутати от партията влизат от тези МИР-ове от ДБ, може да се каже със сигурност едва след обявяване на мандатите от страна на ЦИК.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети