Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. СДС: „Бивши хора“ и бивши комунисти няма

Политика

СДС: „Бивши хора“ и бивши комунисти няма

СДС: Бивши хора и бивши комунисти няма - Tribune.bg
Снимка:

Бивши хора“ и бивши комунисти няма“. Това се казва в официална позиция на Съюза на демократичните сили.

Защо бивши хора или Как БКП ликвидира елита на България?

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков възмути демократичната общественост с термина „бивши хора“, взаимстван от болшевиките в СССР и използван от БКП, за да посочи своя класов враг – хората, унизени от режима, с отнето имущество и съсипани съдби. Хора, които са били елита на българската нация, градили с достоен труд икономиката и културата на докомунистическа България: царски офицери, адвокати, учители, духовници, собственици на предприятия, търговци, производители, земеделски стопани, дипломати и политици, казват от СДС.

Защо бивши хора или Как БКП ликвидира елита на България?

Не сме учудени, че точно Рашков използва този термин. Той е комунистически следовател от Живково време, закърмен с идеологията и методите на ДС. Бивши комунисти няма, и назначения от Радев служебен министър го доказа нагледно. Но сме омерзени от факта, че 30 години след демократичните промени, продължават да изпълзяват и да заемат важни държавни длъжности комунистически кадри, които не крият реваншистката си същност“, казват СДС.

Лилия Друмева: Бивши хора е абсолютно мракобесен термин, това е недопустимо

Те обявяват, че са притеснени от това се случва в европейска и натовска България.

Притеснени сме, че промяната, заради която Радев вдигна юмрука си, е всъщност завръщане на тъмните времена на цензура, заплахи и разправа с неудобните и несъгласните. Притеснени сме, че така наречените протестърски партии, които уж защитаваха демокрацията и свободата по време на летните протести миналата година, сега мълчат, сякаш нищо не се е случило. Притеснени сме, че пред очите ни се завръщат практики, които вярвахме, че са останали завинаги в миналото“, се казва в позицията.

Евгений Михайлов: Сега ще чакам да видя какво ще стане с нас, бившите хора...

През всичките 30 години СДС не спря да припомня за комунистическия режим в България – за лагерите на смъртта, за Народния съд, за отнетата собственост, за унищожените съдби. Много критици ни обвиняваха, че сме пещерни антикомунисти. Но днешните събития трябва да отворят очите на приспаните! Бивши комунисти няма, те само чакат да настъпи отново техният час! А в демократична България „бивши хора“ не може да има, и всеки, който си позволи да употребява такива думи, трябва да понесе отговорността си. На ход е Радев“, завършват от СДС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети