Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. СДС: Думите на Даниел Лорер са силен шамар за българите в Северна Македония

Политика

СДС: Думите на Даниел Лорер са силен шамар за българите в Северна Македония

СДС: Думите на Даниел Лорер са силен шамар за българите в Северна Македония - Tribune.bg
Снимка:

СДС излезе с остра позиция по повод изказването на Даниел Лорер от ПП, че пребитият в РС Македония Християн Пендиков не е български гражданин. Според народния представител от „Промяната“ държавата ни няма нужда да съсредоточава толкова ресурс, за човек който не българин.

Лорер за бития българин в РСМ: Той не е български гражданин (ВИДЕО)

„България трябва да защитава преди всичко своите граждани“, заяви Лорер. Думите му бяха посрещани с недоволство и остри критики.
Ето и позицията на СДС по темата:

В СДС сме възмутени от думите на депутата от „Продължаваме промяната" Даниел Лорер по Нова ТВ: "Господинът, който беше атакуван в Северна Македония, не е български гражданин. Той се определя като човек с българско самосъзнание. България трябва да защитава преди всичко своите граждани.“
Това изказване ни навежда на мисълта, че г-н Лорер не схваща и не осъзнава в дълбочина проблема и не разбира какво е българско самосъзнание в РСМ. Създава се усещането, че за него отношенията ни със Северна Македония са абстрактно- институционални. Как живеят и се справят с омразата срещу тях хората с българско самосъзнание, очевидно не е в парадигмата на бившия министър на иновациите.
Според него въпросът се политизирал. А какво друго, ако не политика е това, което се е случвало повече от 70 години и продължава да се случва в Македония спрямо българите там, и спрямо държавата България?!

Задава ли си г-н Лорер въпроса, какво би станало с хилядите негови предци в нашата Родина през 40-те години на ХХ век, ако не бяха спасени, защото са граждани на България, но са с друго самосъзнание?!
Думите на Даниел Лорер са силен шамар за българите в Северна Македония. Като виден представител на „промяната“, доскоро управляващ и отново правещ опити да се домогне до властта, той им показа ясно какво е отношението към тях на политическата сила,която представлява.
Политическият цинизъм на „Продължаваме промяната“ е толкова безпардонен, че дори не смятат за необходимо да го прикриват. Няма да приканваме Даниел Лорер или преките му партийни вождове да се извиняват, защото ще бъде неискрено и безсмислено.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети