Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. СДС: Подкрепяме правото на протести, но не с цената на вандалски актове, поругаване и беззаконие

Политика

СДС: Подкрепяме правото на протести, но не с цената на вандалски актове, поругаване и беззаконие

СДС: Подкрепяме правото на протести, но не с цената на вандалски актове, поругаване и беззаконие - Tribune.bg
Снимка:

Протестиращи отново ще бъдат излъгани и употребени от задкулисните кукловоди, предупреждават от партията

СДС излезе с декларация, в която се посочва, че политическата партия подкрепя правото на протести, но не с цената на вандалски актове, поругаване и беззаконие.

„Снощи група протестиращи поругаха сградата на бул. „Г. С. Раковски“ 134 заради пребиваваща от известно време там партия, част от управляващата коалиция. Тази сграда за поколения българи е символ на демокрацията“, настояват от СДС.  От партията напомнят, че преди 30 години от тази сграда е започнало превръщането на България в свободна държава, откъсването ѝ от Москва и връщането ѝ на картата на Европа. „Благодарение на СДС в момента всеки може да изразява свободно мнението си, да пътува, да избира и да бъде избиран, да протестира, когато не е съгласен и да заявява своите позиции.

Хората, които снощи замеряха сградата, едва ли са се замислили, че по този начин не изразяват само протеста си срещу управляваща партия, а омърсяват символа на демокрацията в България“, изтъкват от СДС. От синята партия са категорични, че сградата на ул. „Раковски“ 134 не е фасада, а история и посегателството към нея, независимо по какви причини, е поругаване на всичко постигнато след комунистическия режим. „Ако снощните протестиращи не са се замислили, овладени от еуфорията на колективната безнаказаност, то режисьорите със сигурност знаят какво правят. Опасяваме се, че искрените протестиращи отново ще бъдат излъгани и употребени от задкулисните кукловоди, които не искат истинска промяна, а смяна на местата във властта. И не само смяна на местата, а промяна на стратегическата ориентация на България от Европа към Русия и Евразия“, посочват от партията. От СДС припомнят, че са организирали многохилядни протести за доброто на България, а не за да защитава частни олигархични или руски интереси. Затова от партията подчертават, че подкрепят правото на протест, но настояват полицията да не допуска вандалски актове и тормоз над гражданите. В позицията си СДС посочва още, че никъде в Европа не се толерират подобни действия.

„Държавата не бива да абдикира от своите задължения, когато става въпрос за гражданския мир. Подкрепяме правото на протест, но без блокади и затрудняване на придвижването и нормалния живот на останалите хора“, заявяват „сините“ като напомнят, че противниците на барикадите също започнаха своя организация и подписка и това можеше да доведе до сблъсъци. „Затова намесата на полицията, която успя без сериозни конфликти и ескалация на напрежението да премахне блокадите, заслужава адмирации. Платените провокатори само обезценяват смисъла на гражданския протест и противопоставят едни българи срещу други“, заявяват от СДС.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети