Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. СДС: Решението за свикване на ВНС е държавническо и навременно

Политика

СДС: Решението за свикване на ВНС е държавническо и навременно

СДС: Решението за свикване на ВНС е държавническо и навременно - Tribune.bg
Снимка:

Решението на министър-председателя Бойко Борисов да предложи свикване на ВНС и приемане на нова Конституция е държавническо и навременно. Както многократно сме подчертавали, само по този начин може да се осъществи реална промяна на модела и да се отговори на исканията на гражданите. Това се казва в позиция на СДС.

Кой, ако не десните партии, членки на ЕНП, могат да затворят страниците на Лилово-Лукановата Конституция и да направят историческата стъпка към нов основен закон – модерен, европейски и адекватен на реалността.

Десницата е призвана да извърви докрай пътя, който започнахме преди 30 години – за изграждане на достойна и демократична европейска държава, заявяват от СДС. Този път минава през закона, а не през метежа. Той е единствено правилният. Надяваме се, че и другите парламентарно представени партии ще осъзнаят важността на това рeшение и ще подкрепят предложението за ВНС.

Това е исторически момент, който СДС отдавна очаква, за да се поправят старите грешки на прехода, когато с компромис беше приета наложената от БСП (БКП) Конституция, се казва още в позицията на СДС.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

СДС "Избори за Велико Народно събрание и Нова Конституция е решението на политическата криза
Точно 29 години след приемането на Конституцията на Република България (12 юли 1991 г.), от СДС за пореден път настояваме за нейната промяна, за да отговори на новите обществено-политически реалности и очакванията на българите.
Днес моментът е назрял повече от всякога! Въпреки безспорните външнополитически успехи на България, постигнати от десните правителства – членството в НАТО и ЕС и приемането ни в чакалнята на еврозоната, вътрешнополитическото напрежение и противопоставяне няма да доведат до нищо добро.
Очевидно е, че гражданите искат промяна на модела на управление, независимо кой стои начело на държавата.
Очевидно е, че заявилите се за алтернатива БСП, нейните производни, Манолова и представящи се за десни формации, не могат да бъдат такава."
https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-sds-izbori-za-vns-i-nova-konstitutsiya-e-reshenieto-na-politicheskata-kriza
14.08.2020 17:39 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети