Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Севделина Арнаудова: Държаха се и с детето ми като с престъпник, ще съдя ПП заради дъщеря си

Политика

Севделина Арнаудова: Държаха се и с детето ми като с престъпник, ще съдя ПП заради дъщеря си

Севделина Арнаудова: Държаха се и с детето ми като с престъпник, ще съдя ПП заради дъщеря си - Tribune.bg
Снимка:

Помня всеки детайл от онази нощ, разбира се. Няма да забравя една реплика, която разследващите и полицаите ми казваха на всеки мой въпрос, а именно - “така ни е разпоредено”! Това разказа пред “24 часа” Севделина Арнаудова за нощта на ареста:

„Няма да забравя сълзите на 8-годишната ни дъщеря, която се уплаши - имаше три патрулни коли с включени лампи, униформени полицаи, цивилни - около 20 човека. Казаха, че влизат на обиск “по неотложност” без заповед и без документ. Казаха ми, че ако откажем - викат кмета и ключар и те отварят вратата. Нямах право да звъня на адвокат, нямах право да изразявам каквото и да било несъгласие например с поемните лица, които бяха студенти от академията на МВР”, спомня си пиарът на Бойко Борисов.

Тя  подчерта, че на нея, съпруга ѝ и детето им е било разпоредено  да седят  на три различни места в стаята, за да нямат физически контакт.

„Докато ми снемаха личните данни и ми правеха личен обиск, от колеги журналисти разбрах, че има прессъобщение на МВР, което гласи, че вече съм арестувана. Тогава ми задържаха и телефона и започна обискът. От 21 до 2,45 ч - ровене навсякъде: гардероби, библиотека, дрехи, кафе машина, кофите за боклук, рисунки на детето ми - тя ходи на фотография, взеха и фотоапарата и снимка по снимка преглеждаха”, разказа още тя.

Но най-лошото за Севделина Арнаудова е било, че всичко това се случва пред очите на малката ѝ дъщеря.

„Не разрешаваха да я изведем… едва към полунощ вече, когато тя започна много да плаче, след обаждане на разследващия полицай до Националната полиция, получи разрешение да я изведем и наш семеен приятел я закара при майка ми. Държаха се и с детето като с престъпник, обличахме я в присъствие на полицай!

Снимката, на която плача, за която ме попитахте, е след изтичането на 24-те часа, след като ни пуснаха, на въпрос как е детето ми… Тогава се разплаках вече. Но на нея ѝ се наложи да порасне бързо, още докато влизаше полицията, аз трябваше да ѝ обясня какво се случва и какво ни предстои, тя само ме слушаше и зададе един въпрос: Много ли ни мразят? Тя знае какво работя, чува новини, вече чете сама, рови в интернет и се интересува. Често се сеща за онази нощ, задава въпроси, става агресивна и съвсем по детски иска да си отмъсти. В онази нощ беше написала писмо до Борисов, след като ни пуснаха, му го даде, той го пази в кабинета си и често отговаря през него защо една голяма част от публичните твърдения на “Продължаваме промяната” (ПП) са фалшиви и защо абсолютна подкрепа към ПП в невъзможна! Заради това отговорът на въпроса дали ще ги съдя - е да! Ще ги съдя!

Семейството ми, родителите ми се опитват да не се връщат назад, костваше им много нерви и стрес”.

Тя е категорична, че семейството ѝ е било подложено на натиск от Бойко Рашков.

„Бойко Рашков си позволи да говори неистини, твърдеше, че сестра ми, която работи в Главна дирекция “Национална полиция” доста преди ГЕРБ да съществува, ни е предупредила, че се готвят арестите ни и едва ли не е опорочила разследването. Разпореди да ѝ бъде направена вътрешна проверка, тормози я с всякакви административни похвати… Разбира се”, заяви още тя.

По думите ѝ проверката е приключила без забележка към сестра ѝ, но това не е  намерило същата публичност. Тя е категорична, че случилото се се отразило на всички близки до семейството.

„Вие виждате, че цялата кампания на ПП мина под знака на тези арести. И въпреки решенията на две съдебни инстанции, че задържането е било незаконно и произволно, това не им пречи да лъжат. Приятелите и близките ми ме подкрепиха напълно. Много от тях дойдоха още през нощта пред дома ми. Но имаше и колеги, които се дистанцираха, уплашиха ги!”, каза още тя.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати