Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Шефът на БЛС: Здравната система се справя, но обществото се провали

Политика

Шефът на БЛС: Здравната система се справя, но обществото се провали

Шефът на БЛС: Здравната система се справя, но обществото се провали - Tribune.bg
Снимка:

Със сила, полиция и рестрикции е трудно да приложиш нещо. Виждаме как хората се събират, коментира д-р Иван Маджаров

„През пролетта заявихме, че ще се стигне до момент, в който системата няма да може да поема пациенти. В момента в здравеопазването няма хаос, а високо напрежение. Има отделни лични трагедии – искаш да се лекуваш, но не можеш. Това се случваше и в други държави, много по-развити от нас“, заяви пред Нова ТВ председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.

Според него не бива у лекарите да се създава усещането, че носят вина.

„За мен системата се справя, но обществото се провали. То трябваше да разбере, че ние няма да можем да помогнем на всеки, който има нужда да влезе в болница”, посочи още председателят на БЛС.

Той е на мнение, че ще се стига тепърва до върнати пациенти.

„Пандемията е като вълна, която ни залива. Ясно е, че ще има такива случаи. Всеки ден се боря с това да намирам места за болни. Те обаче няма къде да бъдат приети”, посочи д-р Маджаров.

Председателят на БЛС предупреди, че системата ще бъде притисната и трудно ще оказва помощ на хората със заболявания, различни от коронавирус. Затова д-р Маджаров призова за спазване на настоящите мерки, за да не се налага въвеждане на по-строги.

„Със сила, полиция и рестрикции е трудно да приложиш нещо. Виждаме как хората се събират. Някои от тях неглижират всичко. Барикадите няма да решат проблемите ни”, заключи той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

За цигари Вчера в една селска кръчма 17 човека на 3 маси,глава до глава,разпалено обсъждаха несъстоятелността на проекта на Слави и комунистическите избори в САЩ! Почти всички бяха над 65 години...потенциални жертви на собствената си простотия,не на простотата си!
09.11.2020 09:15 / Отговор
Кирил Манолов Това е често явление и всеизвестн факт,лесен за установяване. А тези от кръчмата сигурно знаят народната мъдрост: "които каквото сам си направи,цяло село не може да му го стори"!
09.11.2020 13:20
Кой ми ..в гащите Няма здравна система, която да издържи на пpocт народ, насъскван от пpocт Фигурант-мангъроид да не носят маски, да се събират и да крещят по протести, Фигурант даващ личен пример, как да не се спазва карантина след контакт с covid-болен, как се разкарва блеещо стадо из площада и как се организира военно учение напук на препоръките на Мутафчийски, да не се провеждат ...защото "яко ще се мре". Е, случи се точно това което отговорните експерти предупреждаваха, не това което безотговорните обещаваха. Оглеждам се за една скъсана диплома!? Наглият Фатмак сеещ зараза и жужащи около него пчелички, сега търсят под вола теле - защо някой не бил осигурили достатъчно легла и доктори за хората, които те заразиха с думите и поведението си!
09.11.2020 19:48 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп