Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Шестима от кабинета Денков отпадат

Политика

Шестима от кабинета Денков отпадат

Шестима от кабинета Денков отпадат - Tribune.bg
Снимка:

Шестима от кандидат-министрите, които предложи Николай Денков, вероятно ще бъдат сменени, съобщи „Дневник“. Става дума за Андрей Янкулов (МВР); Юлиан Войнов (икономика); Иван Кръстев (труд и социална политика ); Христо Даскалов (земеделие); Гергана Кабаиванова (туризъм).

Досега се говореше, че единственият представител на ГЕРБ-СДС в бъдещия общ кабинет ще бъде Габриел – като вицепремиер и министър на външните работи, но днес Денков съобщи, че партията победител е поискала и други министри.

„Разбрали сме се, че този списък ще бъде излъчен от нас. След това, ако има промени, трябва да бъдат утвърдени от двете страни“, обясни той.

ГЕРБ със зам.-министри в кабинета Денков

Христо Иванов: Няма да участваме с политически представители в кабинета Денков

По информация на Клуб Z един от ключовите титуляри - този за министър на вътрешните работи - Андрей Янкулов, познат на широката публика най-вече с работата си към Антикорупционния фонд, се оттегля по собствено желание. Поради тази причина днес в парламента се заговори, че от ГЕРБ искат да участват в избора на нов титуляр, като се спряга името на МВР кадъра Благородна Макева, която от ГЕРБ издигнаха за кандидат за поста в кабинета „Габровски“. Спряга се дори това на зам.-председателя на партията и бивш министър на външните работи Даниел Митов. От формацията на Борисов засега отказват коментари по тази тема.

„Промяната“ изглежда се сбогуват и с един депутат, което вероятно ще им коства огромен скандал – Радостин Василев, чието желание да бъде министър на спорта или поне председател на комисия, няма да бъде изпълнено.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети