Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Шкварек: Партиите се страхуват от избирателя и това, което той направи с ИТН

Политика

Шкварек: Партиите се страхуват от избирателя и това, което той направи с ИТН

Шкварек: Партиите се страхуват от избирателя и това, което той направи с ИТН - Tribune.bg

„Единствената потенциална обща гледна точка, която може да събере партиите в някакво правителство, ако ще да е кратко програмно или средносрочно редовно, е страхът от избирателя и това, което той направи с ИТН, когато не сформираха кабинет. Когато ИТН спечелиха юлските избори и взеха мандата, направи всичко възможно да няма кабинет и 2-3 месеца по-късно избирателят ги наказа жестоко - получиха над два пъти по-малко резултат“.

Това коментира пред „24 часа“ Кристиян Шкварек, политически анализатор и историк, понастоящем лидер на Младежкия консервативен клуб.

Според него тези, които бяха диалогични и се опитаха да направят всичко тогава, за да има кабинет, бяха наградени от избирателя.

„Ако политиците са си взели поука от тази година и половина политическа криза, тя би трябвало да е точно това - заради желанието им да създадат кабинет и да бъдат диалогични често пъти получават съответната оценка пред урните“, каза той.

По думите му партиите първо гледат какъв ефект ще имат действията им върху техния електорат.

„Партиите ще се коалират с тези, с които това най-малко би им навредило електорално. И обратно - не биха се коалирали с онези, които ще им донесат електорална щета. Мисля, че и Христо Иванов, и Кирил Петков, и Асен Василев, и Бойко Борисов вътрешно много по-малко се интересуват от геополитическата ориентация на страната, отколкото политическото оцеляване на собствените им партии“, каза още Шкварек.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети