Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Щедър Кирил Петков, готов да отстъпи комисии, ако получи подкрепа за правителство

Политика

Щедър Кирил Петков, готов да отстъпи комисии, ако получи подкрепа за правителство

Щедър Кирил Петков, готов да отстъпи комисии, ако получи подкрепа за правителство - Tribune.bg
Снимка:

„Разделението на властите може да се случи между изпълнителната власт и парламент. Готови сме да отстъпим някои от важните комисии в парламента и те да ни контролират от сутрин до вечер“, каза съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

„Би трябвало да си разделим комисиите по големина на партиите и ако се приеме правителство на малцинството, ще бъдем готови да преотстъпим някои комисии с идеята, че сме абсолютно отворени на пълен контрол“, допълни той.  

По думите му ярко политическо оцветяване на кабинета би намалило шансовете му.

„Това правителство е направено, за да свърши работа, а не за да бъде политически значимо и оцветено. Аз, Христо Иванов, ген. Атанасов, Владислав Панев решихме, че няма да сме част от кабинета, за да покажем, че оценяваме колко е сложна политическата ситуация. Дадохме пълна свобода на акад. Денков да избере екип, който ще свърши работа по програмата, която вече сме задали“, коментира Кирил Петков.  

Проектокабинетът на ПП/ДБ: Никога не са мислили за друго, освен да са министри

По думите му работата в парламента ще бъде толкова важна, колкото в изпълнителната власт.

„Имаше избор на Божидар Божанов, че той е по-ефективен от парламента за подкрепата на този кабинет. И неговият заместник ще даде пълната координация между изпълнителната власт и парламентарната група, за да се осъществят тези политики“, каза Петков.  

По думите му всяка партия в коалицията ПП-ДБ е дала мандат на акад. Денков сам да определи екипа.

„Разбирам и въобще не бих се разсърдил, ако първият мандатоносител каже „Не ви харесваме кабинета, ето нашият. Търсим си подкрепа с ДПС, БСП, ИТН, „Възраждане“. ГЕРБ може да си поеме своята отговорност. Ние сложихме всички карти на масата“, каза още съпредседателят на ПП-ДБ.

Кирил Петков каза, че първата работа на кабинета ще бъде да внесе нов бюджет и именно затова за финансов министър е предложен Асен Василев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети