Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сидеров иска от Радев да защити „честта и достойнството на нацията“

Политика

Сидеров иска от Радев да защити „честта и достойнството на нацията“

Сидеров иска от Радев да защити честта и достойнството на нацията - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на „Атака“ настоява президентът да извика за обяснение английския посланик

„Внесох до президента на България настояване да извика на обяснение английския посланик у нас и да поиска официално извинение от страна на Великобритания за нанесените обиди на българската нация и държава по повод въпросния футболен мач на 14 октомври 2019 г.“. Това обяви председателят на „Атака“ Волен Сидеров.

В момента имаме международен скандал, твърди той.

„България не е очерняна така международно от времето на случая “Антонов”. За съжаление сега държавата ни не реагира така достойно, както тогава реагира социалистическата държава. Като държавен глава, представляващ по Конституция страната в международните отношения, Вие сте длъжен да защитите честта на България“, казва Сидеров, който подчертава, че в английската преса, в официални мнения на английски политици и държавници „България е обидена като държава, наречени сме расисти, животни и т.н., за което Великобритания дължи извинение на страната ни.“

„Мен не ме интересуват случки от мачове, събития, с които трябва да се занимае полицията, прокуратурата. Тук става дума за обида на една държава към друга. Кой представлява България? Президентът, затова внесох в администрацията му това мое настояване. За негово сведение приложих няколко красноречиви снимки на английския футболен отбор и на кралското семейство от миналото, които показват същите онези знаци, за които Великобритания и целият свят ни обиждат така. Надявам се те да му послужат за стимул, за да защити честта и достойнството на нацията“, обяснява лидерът на „Атака“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети