Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ММА боецът, обвинен в расизъм: Не съм скандирал, на ринга срещам опоненти от всякакви раси

Спорт

ММА боецът, обвинен в расизъм: Не съм скандирал, на ринга срещам опоненти от всякакви раси

ММА боецът, обвинен в расизъм: Не съм скандирал, на ринга срещам опоненти от всякакви раси - Tribune.bg
Снимка:

Изключително грозно активно мероприятие, коментира шефът на федерацията Станислав Недков

Известният български ММА боец Георги Валентинов отрече да е замесен в расисткия скандал на Националния стадион „Васил Левски“. Негова снимка в публиката обикаля интернет. Спортистът не отрича, че е бил на стадиона.

„Във връзка с появилите се спекулации, че имам нещо общо с расистките скандирания на стадион „Васил Левски” заявявам категорично: Не съм участвал в подобни действия! Аз съм спортист и професионален състезател! Моят спорт е философия. Моят спорт ме учи на дисциплина и честна игра! На ринга съм срещал опоненти от всякакви раси и религии и винаги съм залагал на феърплей! Разграничавам се категорично от всякакви расистки и ксенофобски прояви! И като спортист, и като личност съм против неморални и античовешки действия, накърняващи достойнството! Стоя зад своите избори и решения със своето име и спортна позиция! Подкрепям българския спорт и вярвам, че в бъдеще ще държим високо вдигнати глави от гордост и спортни постижения!“, написа той в социалните мрежи.

В негова защита се изправи и президентът на Българската федерация по ММА Станислав Недков.

„Изключително грозно активно мероприятие, бе организирано срещу Георги Валентинов. Опитите да бъде замесено името на един от успешните спортисти на България са не по-малко жалки от постъпката на тези 15-20 човека, заради които страната ни стана нарицателна за расизъм и ксенофобия.

Познавам Георги от дете. Израсна пред очите ми. Това с което продължава всеки ден да ме впечатлява е християнската му любов, с която успява да дари и докосне не само ближния, но и напълно непознатия, в това число и различните по вяра, етнос и разбиране за света.

Име трудно се гради, лесно се петни. Замисълът на атаката е по-дълбок отколкото изглежда и за съжаление има политически привкус. Георги неведнъж е показвал своите политически пристрастия и 10 дни преди изборите ставаме свидетели на отчаяна атака, чиято цел е да има негативни последствия върху подкрепяните от него кандидати. Това разбира се ние мислещите и неподвластни на шантажиране хора, не бива да допускаме. Нека не се поддаваме на психологическите манипулации на хора, които на всяка цена искат да се докопат до властта“, написа той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети