Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сидеров решава на среща с поддръжници дали ще се кандидатира за кмет на София

Политика

Сидеров решава на среща с поддръжници дали ще се кандидатира за кмет на София

Сидеров решава на среща с поддръжници дали ще се кандидатира за кмет на София - Tribune.bg
Снимка:

Харесали го, за да спре гей парада

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров коментира приоритетите, с които би се включил в кметската надпревара за София.

„Инициативната група, която ме предлага, не е комитет по смисъла на регистрацията в ОИК. Аз съм лидер на партия и не мога да се издигам от друга партия или независимо. Това не е добре“, обясни той в кулоарите на парламента. Сидеров ще постави християнските ценности и хората в центъра на управленската си програма като кмет. Той се пошегува, че от древните цивилизации са останали само руини на сгради, но хората ги няма. Затова лидерът на Атака ще акцентира върху проблемите на гражданите на столицата и техния стандарт и качество на живот.

Въпреки настоятелните въпроси кога ще се регистрира за кмет, Волен Сидеров не даде ясен отговор.

„Когато си регистрирам кандидатурата, веднага ще съобщя“, уточни той.

На въпрос на tribune.bg дали ще гласува за Йорданка Фандъкова на балотаж, ако той не се класира и след като е заявил вече, че я подкрепя, Сидеров лаконично попита „ а ГЕРБ имат ли нужда от това“. Въпросът даде повод на лидера на Атака да припомни, че сформирането на новата парламентарна група „Обединени патриоти“ без Атака е незаконно. Сидеров отново обвини Искрен Веселинов и ВМРО, че са погазили закона, защото всички документи на патриотичната формация, влязла в управленската коалиция с ГЕРБ са подписвани с абревиатурата „Обединени патриоти-НФСБ, Атака, ВМРО“.

Войводите от ВМРО Искрен Веселинов и Младен Михов обаче са категорични, че няма законово нарушение със запазването на парламентарната група „Обединени патриоти“ без Атака. Те показаха и документи, подписани от Волен Сидеров, в които абревиатурата на малката патриотична коалиция е само „Обединени патриоти“.

„Волен Сидеров тиражира в медийното пространство абсолютно груби, арогантни лъжи“, посочи Искрен Веселинов. Той заяви, че е изненадан от раздвоението на личността на „някои хора“.

„Всички документи за съставянето на „Обединени патриоти“ без всякакви надставки са писани от Волен Сидеров лично“, допълни той. Той отдаде обвиненията на Сидеров към него на „озлобление, неговото чувство на неоцененост, може би“. За Веселинов всичко е функция на делата, които извършваме, и в тази връзка той изпитва само съчувствие към доскорошния си колега в парламентарната група.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети