Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Симов и жени-социалистки размениха остри думи заради проституцията

Политика

Симов и жени-социалистки размениха остри думи заради проституцията

Симов и жени-социалистки размениха остри думи заради проституцията - Tribune.bg
Снимка:

Трябва ли да бъде легализирана проституцията? Този въпрос внесе раздор в редиците на БСП. Вчера депутатът и журналист Александър Симов изрази позиция, че е редно браншът да излезе от „сивия сектор“.

Жени-социалистки посрещнаха на нож възгледите му.

„Неуважаеми Симов,

С изумление видях становището Ви, че „проституцията трябва да бъде легализирана“. Според Вас това щяло да намали насилието над жените. Честно казано, никога не съм предполагала, че ще чуя това от представител на БСП“, пише Александра Берданкова от Пловдив, цитирана от Pogled.info.

„Години наред като жена, в качеството ми на журналист през годините, и като член на обединението на жените социалистки, съм участвала в редица кампании, в дискусии и търсене на законови промени, които да предотвратят насилието над жени, трафика на жени и момичета. Не зная доколко в годините като журналист и като настоящ народен представител тази тема е била на Вашето внимание и дали изобщо сте се поинтересували за това какви вреди е нанесло това на семейства, включително от погранични райони, като този, чийто представител бяхте в този мандат.

По данни на прокуратурата приблизително 300 български жени и момичета годишно стават жертви на сексуална експлоатация. Основен проблем обаче остава нежеланието на голяма част от потърпевшите да сигнализират, поради страх или чувство на срам. Така броят на преживелите е неясен, но в пъти по-голям.

Неуважаеми Симов, основният проблем тук е не толкова моралността на предложението Ви за легализиране и декриминализиране на продаването и купуването на секс, а по-скоро в пренебрегването на изключително тежки социални проблеми като трафик на хора, малолетна проституция. Насилие в чист вид! Това ни предлагате. Твърдите, че това ще намали броя на претърпелите насилие. За съжаление, нищо подобно. И за да не бъда голословна - в Холандия след легализиране на сводничеството и обявяването на публичните домове за законни през 2000 г., секс индустрията бележи ръст от 25 %.

Това, което ни предлагате, е узаконяване на сводниците и публичните домове Превръщате насилието в легален бизнес. Незаконните действия стават законни, парите чисти.

Легализирането на проституцията е превръщане на насилието срещу жените в нормално явление. Трафикът на хора с цел сексуална експлоатация в легално бизнес начинание. За една нощ сводниците се превръщат в честни бизнесмени.

А жертвите? Те да му мислят!!!“

Симов отговори на критиката с критика. Той коментира темата в личния си Фейсбук профил.

„Обединението на жените социалистки от област Пловдив е написало романтична декларация срещу мен и моето изявление, че „проституцията трябва да бъде легализирана“. В нея се настоява и ръководството на БСП да се разграничи от мен.

Обединението на жените-социалистки от област Пловдив обаче не е свършило две важни неща. Първо - да се запознае с формата на предаването „Пресечна точка“ в което направих това изявление. И второ - да не попива политическата си култура от жълти сайтове включително като ги цитира дословно, а да изгледа моето участие. Защото от декларацията си личи, че авторите са появили доста голям мързел и изобщо не са проучили случая.

Три пъти повторих, че изразената позиция е лична, тоест само моя и не ангажирам никой с нея. И също така добавих, че решение по темата може да има само след широка обществена дискусия, която най-вероятно няма да почне скоро. Приемам желанието на жените-социалистки от област Пловдив да спорят с мен, но не и елементарните опити да забъркват вътрешнопартийни интрижки.

Надявам се със същата енергия да се включат и в предизборната кампания и да покажат същия борчески  дух, отдаденост и желание за битка с ГЕРБ, каквато проявяват по мой адрес. Също така държа да получа и обратна информация защо доста жени от област Пловдив ми се обадиха да ми кажат, че изобщо не знаят за тази позиция и се чудят как се е появила на бял свят.“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

111 място при това качество на изпълнителите е добре! Почти всички журналисти се напъват да разбират от всичко!Това просто е невъзможно!Всеки,който се намеси в тяхната сфера,обаче веднага бива нападнат и обявен за враг на свободата на словото и цензор!Какво му отбира лъснатата главица на Сашко от тема,която дори не е консумирал?Прави се на Коритаров,но и на него не му се получава!
23.02.2021 18:23 / Отговор
Анастас #

БСПарска Проституция => в действие.

(подчертано'еротично)
23.02.2021 18:51 / Отговор
Вачкова Симов нека да не се опитва да напада жените,а да помисли с голата си квадратна главица на какво прилича...На ЛАЙ....Т
Съветвам всички,които говорят с него да използват шлем защото освен всичко е и опасен в пандемия.Пръска дивотии с една единствена цел да се хареса на Нинова и да се докопа до парламента.Горката му женица.....
23.02.2021 18:55 / Отговор
Много ....си тъп Саше! Тия "социалистки" от Пловдив са платени от Бойко Борисов и искат да те злепоставят преди изборите ,не им вярвай! Продължавай да се бориш за узаконяванията на "проституцията",защото след това ще узаконят и Гей-бардаците, и там е твоя шанс... Лично мнение!
23.02.2021 20:26 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати