Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Синдикати на среща с Петков: Полицаите продължават да протестират, никой не ни е търсил за реформите

Политика

Синдикати на среща с Петков: Полицаите продължават да протестират, никой не ни е търсил за реформите

Синдикати на среща с Петков: Полицаите продължават да протестират, никой не ни е търсил за реформите - Tribune.bg
Снимка:

Синдикатите на полицаите заявиха, че продължават с протестите. Дори и след срещата с Кирил Петков те не са получили уверение, че исканията им ще бъдат изпълнени.

Те заявиха, че не са били търсени под никаква форма за готвените реформи от вътрешния министър Бойко Рашков, но за сметка на това всичко се прави на техен гръб.

За момента все още не е уточнено кога и под каква форма ще преминат протестите на органите на реда, защото те не могат да спрат работа.

„Високият процент на инфлация и изоставането на доходите на служителите на МВР в сравнение с другите в сектор Сигурност, рефлектира върху покупателните способности на служителите. Ние настояваме за 20 на сто увеличение на заплатите. Времето е изключително малко, след това приеме ли се бюджета, протестите са неефективни“, заявиха още от синдикатът на МВР.

На срещата с Петков е коментиран и въпросът за МВР болница, като на премиера е връчена подписка, в която се изразява недоволство срещу намеренията да се извади болничното заведение от системата на МВР. „Настояваме за адекватно лечение на служителите в МВР и проследяването на здравния статус“, казват от синдиката.

Пламен Димитров от КНСБ разкри, че идната седмица финансовият министър и екипът му влизат в МВР заедно с Бойко Рашков, за да преглеждат системата отвътре и да преценят къде може да има реформи. „Вероятно при приемане на бюджета ще има протести, за да чуят хората на фона на инфлацията и без да се повишават заплатите как ще живеят“, допълни още Димитров.   


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети