Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Системата ни убива“ опънаха черен чаршаф пред родната къща на Борисов

Политика

„Системата ни убива“ опънаха черен чаршаф пред родната къща на Борисов

Премиерът не живее там в момента, къщата се ползва от дъщеря му, съпругът ѝ и двете им малки деца

Пореден протест пред къщата на Бойко Борисов в Банкя. Тъпани и мегафони тормозят семейството и съседите на премиера, а на пътя беше разгънат и черен чаршаф.

Акцията, която бележи нови дъна в цялото протестно движение, отново е предвождана от „Системата ни убива“, вечният протестър Йоло Денев и разжалвания отец Дионисий.

Паркиране за пример: Как спира колата, с която се вози отец Дионисий (ВИДЕО)

Протестиращите се бяха събрали да пожелаят на Борисов да бъде осъден. Той разбира се не живее на този адрес по време на премиерския си мандат. Къщата се използва от семейството на дъщерята на министър-председателя, като в домакинството има и две малки момченца – внучетата на премиера.

При предходни подобни акции Борисов коментира публично, че мегафоните и заплахите към него силно са разстроили децата.

Пиарката на Борисов Севдалина Арнаудова коментира протеста в социалните мрежи.

„Що за ... същество трябва да си, за да разпънеш черен чаршаф пред родния дом на човек? Пред дома, в който живеят децата и внуците му? Ето това е мутренско поведение!!! Това е фашизъм! Това е границата с геноцида, бесилките и ковчезите! Не, това не е демокрация. Това е цинизъм! И не, това не са нормално протестиращи ... хора, това са куклите на конци на истинските мутри и на мафията! Системата ни убива, не знам как имате очи да гледате семейства си, след като се продадохте. С черните савани на мутрите и с жаждата за смърт - Вие сте символ на задкулисието!“, възмути се тя.

Мнение по темата изрази и депутатът Тома Биков:

„Това се случва пред дома на Бойко Борисов. И не, това не е народът, защото българският народ няма нищо общо с тези. И не, те не се борят нито за свобода, нито за демокрация. И не, България не е диктатура, но би могла да стане, ако подобни същества започнат да управляват. Преди време казах, че революционните процеси в своя край винаги започват да се лидират от тинята на обществото. Тези снимки са илюстрация на това, което исках да кажа тогава.“

Журналистът Недялко Недялков също изказа възмущение:

„Разпънаха огромен черен чувал пред родния дом на Бойко Борисов в Банкя, докато невръстните му внучета си играеха вътре. Посланието е, че в чувала ще изнасят телата им. Терорът продължава вече повече от месец.

Отлъченият от Светия Синод  Дионисий крещи „Анатема“, а майките с увреждания на Мая Манолова зоват по мегафона за „Смърт“. Нямайте никакви илюзии. Тези хора идват, за да приключат опонентите си ФИЗИЧЕСКИ. Това са убийци, обладани от демони. В тяхната добре изчислена девиантност има нещо от Достоевски. Оживялото зло „в името на народа“. Сатанинската революция.

Днес са пред дома на Борисов. Утре, когато го „приключат“, ще дойдат пред нашите домове, за нашите семейства.“

Николина Ангелкова коментира:

„Черен саван“ е разпънат пред дома на Бойко Борисов от „протестиращите“.  Пред дома, в който живеят децата и внуците му? Ако това е езикът на протестиращите днес, които искат да управляват, то какви ще са действията им утре?!  Имаше бесилки, горене на маски, ковчези, сега е „черен саван“, какво би последвало...? Не вярвам, че това е образът на българските майки, не вярвам, че това е мнението на българския народ. 

Очевидно една друга „система“ иска да убива! Това не са хора, които се борят за демокрация, те демонстрират, че злобата и отмъщението са завладели съзнанието им. В пандемия, когато трябва да се обединим, за да спасим колкото се може повече човешки животи, какъв човек трябва да си, за да проповядваш смърт. Това ли искаме да е моделът на управление и ценностите, в които да бъдат възпитавани децата ни?“

Ето какво пише и кметът на Враца Калин Каменов:

„Това вече наистина е отвратително! Да желаеш смърт някому е бездната на всички морални норми, която никой не трябва да достига. Тези "хора" са паднали толкова ниско, че поглеждайки нагоре виждат дъното! Дано един ден намерят капчица човещина у себе си и осъзнаят, че колкото и да не харесваш някого, не бива да прекрачваш границите на християнските ценности. Избори са, но все пак животът продължава и след тях.“

Красен Кралев изказва недоумение от поведението на т. нар. „отец Дионисий“.

„Как е възможно духовен човек да бъде зъл? Злият човек не е духовник, това е просто лош човек без страх от Бога.

Лицето Димитър Мишев (няма да го нарека Дионисий) не е духовник и няма страх от Бога. Той е безкраен срам за вярата и хората!

Лицето Димитър Мишев превърна храма в увеселителен парк за собствена изгода.

Този отлъчен от Светия Синод човек вкара търговците в храма. Точно той активно участваше в раздаването на безсмислените архонтски титли на бизнесмени срещу сумата от 200 000 лева. Ръководеше и служби с ордени, непризнати от църквата. Не бе ръкоположен за епископ, но оглави "Александър Невски" и въведе такса от 5 лв. за миряни.

Същият, за когото преди две години миряни казаха следното: “Той е болен от кич, трябва да бъде излекуван, защото кичът и светският дух нямат място в духовното.”

Онзи, който през май 2016 година вкара мутрите в църквата. Помните ли неделната литургия, завършила със скандал и изгонване на миряни, котато едри богомолци избутаха младеж, задал въпрос на “Дионисий”.

Днес този фалшив свещеник употреби политическата бухалка “Системата ни убива”, за да опъне черен чаршаф с кръстове пред дома на внуците на премиера Борисов.

Тези бездушни същества са пратеници на мутрите и мафията. Те тормозят невинни деца и техните родители, защото им плащат. Искат да всяват страх и да сеят ненавист!“

Ето какво казва евродепутатът Андрей Новаков:

„Бях в Панорама преди няколко месеца и след нея видях част от хората, които „протестират“ в момента пред къщата на премиера. И си спомням, че тогава той ми каза „силните са великодушни“. Затова предполагам, че той едва ли ще каже нещо сега. Но мога да го кажа аз:

Има причина да не се закачат семействата. Мандатите са временни, изборите минават. Позорът остава до живот.“

Ето какво казва евродепутатът Андрей Новаков:

„Бях в Панорама преди няколко месеца и след нея видях част от хората, които „протестират“ в момента пред къщата на премиера. И си спомням, че тогава той ми каза „силните са великодушни“. Затова предполагам, че той едва ли ще каже нещо сега. Но мога да го кажа аз:

Има причина да не се закачат семействата. Мандатите са временни, изборите минават. Позорът остава до живот.“

И Томислав Дончев коментира казуса:

„Ритуали за смърт, вуду-магии, палене на слама пред служители на полицията, блокиране на кръстовища и магистрали, отдавна са сред водещите демократични практики в България.  На този фон, крещенето на един младеж отпреди няколко дни: „Млъкни, че скоро ще те вкараме в затвора” е само мил вопъл от страна на подрастващ демократ. Хей, хора, нали след 4-ти, следва 5-и април и спечелили, загубили, гласували, негласували ще трябва да намерим и начин и причина да живеем заедно.“  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още