Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сийка Милева: Изявленията на Бойко Рашков са пример за хибридна пропаганда

Политика

Сийка Милева: Изявленията на Бойко Рашков са пример за хибридна пропаганда

Сийка Милева: Изявленията на Бойко Рашков са пример за хибридна пропаганда - Tribune.bg
Снимка:

„Разбирам интереса на медиите по повод определени твърдения за т.нар. списъци. В тази връзка считам, че за пореден път се налага да заявя, че Прокуратурата няма да позволи да бъде въвличана в предизборни политически кампании и битки. Разпространението на подобни неверни и манипулативни твърдения от страна на вътрешния министър - г-н Рашков са пример за хибридна пропаганда чрез разпространение на „фалшиви новини”.

Това води до нарушаване на постигнатите съвместни резултати между ПРБ и МВР до момента, така също и до възпрепятстване на взаимодействието между двете институции, което е в основата на борбата с корупцията и престъпността. Каква е целта, всеки може да си отговори сам“. Това каза за „24 часа“ говорителят на главния прокурор Сийка Милева по повод поредните коментари на служебния вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков във връзка със списъка от 38 политици и магистрати, изготвен от ДАНС през 2019 г.

Рашков с традиционно седмично интервю за Диков: Даде ултиматум на Гешев – точно преди изборите

„За пореден път призоваваме г-н Рашков да спре разпространението на подобни неверни твърдения в медийното пространство. Става практика да се твърди, че някой знае нещо, но че не желае да го каже. Може би, защото в действителност няма какво да каже. В тази връзка припомням, че във всяка правова държава този, който разполага с информация за извършено престъпление, следва да уведоми компетентните органи и най-вече прокуратурата. Атаките срещу съдебната власт само уронват устоите на държавността и са в интерес само и единствено на престъпността. Българските граждани ще получат пълната информация при спазване на всички нормативни изисквания. Прокуратурата многократно е доказала, че държи на прозрачността и ще продължи да бъде открита към българското общество.

И в заключение още веднъж подчертавам, че Прокуратурата не желае да бъде страна в политически битки и че успешното взаимодействие, а не войната, са ключов фактор за постигане на резултатите в противодействието на престъпността.”

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати