Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рашков с традиционно седмично интервю за Диков: Даде ултиматум на Гешев – точно преди изборите

Политика

Рашков с традиционно седмично интервю за Диков: Даде ултиматум на Гешев – точно преди изборите

Рашков с традиционно седмично интервю за Диков: Даде ултиматум на Гешев – точно преди изборите - Tribune.bg
Снимка:

Бойко Рашков даде ултиматум на Иван Гешев да му даде информация за „27 магистрати, които имат нерегистрирани имоти и парични средства“. Крайният срок на главния прокурор изтича в последния ден от предизборната кампания. Това стана ясно от думи на Рашков пред „Евроком“.

Вече всяка седмица служебният вицепремиер дава интервю за кабелната телевизия и журналиста Сашо Диков. Датата 9 юли, 19 часа вечерта, дойде по идея на Диков. Ако ултиматумът на Гешев изтече без да е предоставил исканата от него информация, Рашков обеща да обяви имената на 27-те сам.

Бившият главен прокурор Сотир Цацаров вече коментира темата преди дни, обяснявайки, че всъщност справките са общо 2 за 38 лица, заемащи висши публични длъжности.

Нито списъците, нито проверките по тях са възлагани на МВР. Следователно вместо загадъчното „знам, ама няма да кажа“ е по-добре на моменти да се премълчи. Който твърди, че аз или колегите ми сме прикрили имена с определена цел, просто лъже. Който твърди, че има друг списък, дължи по същия начин като мен публично обяснение какъв е този списък и по силата на какви правомощия има информация за него“, казва бившият главен прокурор Сотир Цацаров в отговор на Рашков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети