Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Скандал в зала заради липсата на маски

Политика

Скандал в зала заради липсата на маски

Скандал в зала заради липсата на маски - Tribune.bg
Снимка:

Наказаха депутатите Спас Гърневски и Павел Шопов

Скандалът в пленарна зала заради отказа на някои депутати да носят маски започна още сутринта, когато председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на няколко пъти направи забележка на Павел Шопов от „Атака“, че е без маска. Той отказа да си сложи маска, въпреки че и квесторите му връчиха такава.

При обсъждането на последната точка за деня от дневния ред на парламента председателстващият заседанието Емил Христов го наказа с порицание, но Шопов отново взе думата, за да критикува ръководството на Народното събрание, че му праща наказателния акт вкъщи. Тогава последва и отстраняването му от едно заседание.

„Моля, напуснете трибуната, държите се неподобаващо за народен представител“, изтъкна Христов и призова квесторите да свалят Павел Шопов от трибуната.

Още по-неприятна бе ситуацията с депутата от ГЕРБ Спас Гърневски. По време на обсъждането на плана за отбраната за следващите години с викове от място Спас Гърневски обиди червения депутат Георги Гьоков, че не носи правилно маската си и го нарече „дебил“. Той бе порицан от председателстващия Емил Христов.

„Направих умишлено тази реплика, за да стане ясно, че така, както има заповед на министъра на здравеопазването към всички българи, така и ние сме длъжни да я спазваме. Не може цял ден да има човек без маска и да е потенциален заразител, другото е комунистическа анархия“, обясни от трибуната Спас Гърневски. Емил Христов обаче му спря микрофона и го прекъсна.

„Отказваме да продължим заседанието, докато Гърневски е в пленарната зала. Ако не го направите, ще се принудим да стартираме подписка за оставката ви“, предупреди Иван Ченчев от БСП.

„Гърневски трябва да бъде наказан с отстраняване от поне 3 заседания, защото той обиди председател на комисия“, настоя заместник-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски. След като Емил Христов отказа да наложи по-тежко наказание на Гърневскир социалистите напуснаха пленарна зала.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети