Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Скандалът в ДБ: Лалов и Мирчев в остър сблъсък, обвиняват се в зависимости от Пеевски и Прокопиев

Политика

Скандалът в ДБ: Лалов и Мирчев в остър сблъсък, обвиняват се в зависимости от Пеевски и Прокопиев

Скандалът в ДБ: Лалов и Мирчев в остър сблъсък, обвиняват се в зависимости от Пеевски и Прокопиев - Tribune.bg
Снимка:

Скандалите в ДБ се изострят и няма изгледи скоро да затихнат. Ивайло Мирчев и Методи Лалов влязоха в остър сблъсък, като намесиха имената на Делян Пеевски, Иво Прокопиев и Христо Ковачки.

„За съжаление в организацията липсва разговор, липсва диалог. Мирчев, Цонева и Иванов  постъпват по същия начин като останалите - с авторитаризъм. Проблемът е в Мирчев и Антоанета Цонева, но Христо Иванов като лидер позволява всичко това, което се случва. Извращава се идеята, която е „Да, България“, обяви пред БТВ общинският съветник от партията Методи Лалов.  

По думите на бившия съдия липсва комуникация и повече от година всичките му опити да се води диалог завършват без успех. Отговорът на ръководството бил, че сега не е моментът, като или идвали избори или имало да се прави бюджет. „Вместо да каже, че има проблем, Мирчев излезе и започна да прави внушения за Пеевски. Няма вариант аз и хората, които сме демократично обвързани да имаме нещо общо с Прокопиев, Ковачки и Пеевски.

„Знае се, че Пеевски е съдействал за кариерното развитие на един или друг магистрат и може да са изнервени, че може да проговори“, каза на свой ред в записан коментар Ивайло Мирчев, като се опита да внуши, че става дума именно за Методи Лалов, който беше съдия.  

„Тези хора говорят, че ще бъде даден път на младите, над 200 души от младежите напускат. Има недемократично редене на листите. Мирчев направи нелепо внушение, никога не съм показвал обвързаност и зависимост. Тези хора ме поканиха да стана водач на ДБ за София. Това е стила, срещу който се борим. Не може когато нямаш аргументи да говориш с компромати. Няколко човека се опитват да кажат на масата хора как да мислят“, възмути се Методи Лалов.  

Запитан защо казва това сега, Лалов бе категоричен, че го прави, защото хората имат нужда от демократично представителство, а ще получат авторитарно такова. „Иванов има потенциал, но като оставя хора като Мирчев и Цонева да дерибействат – това е резултатът. Едни листи се попълват в последния момент. Няма аргументи и спорове, в които Мирчев да не каже колко пари е дал за партията. Нима другите хора не го правят?! Не може едни хора да си внушат, че само те знаят как се случват нещата. Повече от година не се прави Национална конференция и все няма време за разговори“, заяви още общинският съветник.

Лалов отново подчерта, че иска оставките и на тримата, защото Христо Иванов носи отговорност. „Преди два месеца поисках информация за харченето на парите в партията и вече 60 дни чакам. Дори от лошата прокуратура ще получа по-бързо информация, отколкото от собствената си формация. За мен е важно хората да знаят истината, а не да бъде подменена волята им. Няма да заблуждавам, че всичко е наред“, подчерта още Методи Лалов.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети