Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Славея Стоянова встъпва в длъжност като зам.-министър на околната среда

Политика

Славея Стоянова встъпва в длъжност като зам.-министър на околната среда

Славея Стоянова встъпва в длъжност като зам.-министър на околната среда - Tribune.bg
Снимка:

Тя сяда на стола на арестувания по афера с отпадъци - Красимир Живков

Славея Стоянова днес ще заеме поста на арестувания заместник-министър на околната среда. Тя беше назначена от премиера Борисов на мястото на Красимир Живков.

От 2015 г. до момента Стоянова заема длъжността директор на дирекция „Управление на отпадъците и опазване на почвите“ в Министерството на околната среда и водите. Преди това е била главен експерт в същата дирекция.

Живков беше арестуван преди дни и стана обвиняем за участие в организирана престъпна група за търговия с отпадъци. Преди ден съдът реши, че той ще остане с мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Има събрани множество доказателства, от които става ясно, че зам.- министърът е съдействал за издаването на разрешения за внос на отпадъци, основно от Италия. Той индиректно е оказвал натиск на служители за издаване на разрешения на определени дружества, въпреки че те не отговаряли на изискванията. Служителите, които отказвали били принудени да напускат министерството, обясни преди дни говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Зам.-министърът е отказвал издаване на нотификации за изнасяне на смет от България и принуждавал производителите, които имат такива отпадъци, да ги предават на определени фирми, твърди прокуратурата. По делото обвинения имат братята Атанас и Пламен Бобокови.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати