Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Слави е готов да регистрира партия с друго име и лого

Политика

Слави е готов да регистрира партия с друго име и лого

Снимка:

Мотивите на съда да отхвърли регистрацията на „Няма такава държава“ били измислени, смята Трифонов

Слави Трифонов ще обжалва решението на съда да отхвърли регистрацията на партията му „Няма такава държава“. Това става ясно от негов пост във Фейсбук. Шоуменът е готов и да направи нова партия – с друго име и лого.

„Ако следващата инстанция потвърди това безумно и незаконно решение, ще регистрирам нова партия – с друго име и с други цветове. Но ще бъде със същите граждански и политически цели – нещо, което никой съд не може да забрани“, пише Трифонов.

Според него мотивите на съда са измислени.

„Току-що Софийски градски съд отхвърли регистрацията на партия „Няма такава държава“ с довода, че цветовете бяло, зелено, червено, присъстващи в символа на партията, създават впечатлението, че присъства националното знаме. А това е забранено в Закона за политическите партии, член 5-и.

Да оставим настрани факта, че цветовете бяло, зелено, червено присъстват в символите на три парламентарно представени партии – БСП, НФСБ и АТАКА.

Да оставим настрани факта, че за БСП, НФСБ и АТАКА – може, а за „Няма такава държава“ - не може.

И да погледнем обективно – това е просто измислена причина. Ако не беше това, щеше да е името на партията. Ако не беше символът или името на партията, щеше да е името на лидера на партията. Ако не беше името на лидера на партията, щеше да е името на родния град на лидера на партията.

Нека бъдем наясно – Те не щат да има референдум, Те не щат да има пряка демокрация, Те не щат да има партия, която защитава гласа на хората, референдумите, пряката демокрация.

Скъпи Те, наистина ли мислите, че така ще ни спрете? С цветове и с имена? Не може да ни спрете, защото не са важни цветовете и имената, а е важно съдържанието.

Ако следващата инстанция потвърди това безумно и незаконно решение, ще регистрирам нова партия – с друго име и с други цветове. Но ще бъде със същите граждански и политически цели – нещо, което никой съд не може да забрани“, пише още той.  

 


Коментари (4)

Христо Иванов Ами Слави,видях логото. Много семпло и хубаво. Имам идея: Щом е така раздели цветовете с линии. Върху полето напиши бяло, зелено, червено. А пък и децата знаят какво да направят. Има цветни моливи. А ония да си ядат топките!
06.12.2019 19:08 / Отговор
Христо Иванов И още нещо: За името също имат претенции. Вземете първите букви на името. Те са НТД. Измислете нещо от този род " Не Така Другари" Хайде имаш умни хора. Честито!!!
06.12.2019 19:27 / Отговор
Христо,Христо Тогава нека дилърите на дрога да я опаковат,като вафли,няма да е незаконно.А и кои са умните хора около умния?
08.12.2019 09:18 / Отговор
Ревльо Така,както приемат решението на съда,така ще приемат всяка критика впоследствие.Няма нищо по-вредно от това славчо и тошко да се включат в политиката.Ще видите...
08.12.2019 09:22 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още