Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Слави Трифонов отново не декларира имуществото си

Политика

Слави Трифонов отново не декларира имуществото си

Слави Трифонов отново не декларира имуществото си - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на ИТН за пореден път не изпълни закона и не подаде декларацията си за имущество пред КПКОНПИ.

От комисията публикуваха всички декларации за имущество и интереси, подадени от лицата, заемащи висши публични длъжности, за периода 18 август 2021 г. - 31 декември 2021 г., както и списък на лицата, неподали декларации в законоустановения срок, на интернет страницата си.

Публикувани са встъпителните декларации на народните представители от 47-ото Народно събрание.

За разглеждания период, общо 182 задължени лица не са подали в срок декларациите си. От тях 122 са ги подали със закъснение, а 60 лица не са изпълнили законовото си задължение. Почти 1/3 от тях са представители на местната власт.

Най-известен сред 60-те, които изобщо не са подали декларации, е лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов. Лидерът на ИТН е длъжен да подаде декларация като депутат от 45-ото Народно събрание.

Съгласно ЗПКОНПИ, лице, заемащо висша публична длъжност, което не подаде декларация в срок, се наказва с глоба в размер от 1000 до 3000 лв.

В случаите на неподаване на декларация, когато се установи, че няма обективна причина за това, след решение на Комисията се образува и проверка за установяване на незаконно придобито имущество.

За 2021 г. общият брой лица, подали декларации, е 12 430.


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети