Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След „черния печат“: Божков... благодари на САЩ

Политика

След „черния печат“: Божков... благодари на САЩ

След черния печат: Божков... благодари на САЩ - Tribune.bg
Снимка:

Благодаря на САЩ, че са обърнали внимание на сигнала ми“, написа в профила си във Фейсбук укриващият се в Дубай олигарх Васил Божков. Съобщението идва часове след като Вашингтон наложи финансови санкции на пари и фирми на хазартния бос с прякор Черепа.

Васил Крумов Божков („Божков“), български бизнесмен и олигарх, неколкократно е подкупвал държавни служители. Тези служители включват един настоящ политически лидер, както и бившия председател на вече закритата Държавна комисия по хазарта (ДКХ). По-рано тази година Божков също е планирал да осигури парична сума за бивше българско длъжностно лице и за български политик, с цел Божков да бъде подпомогнат да създаде канал, през който руски политически лидери да оказват влияние върху български правителствени служители“, пишат от министерството“, обявиха американците.

Според Божков санкцията срещу него била „първото официално свидетелство за рекет и изнудване в особено големи размери“. Той директно заявява, че „изнудващите го“ били Бойко Борисов и Владислав Горанов. В обяснението на САЩ обаче не се говори за „изнудване“, а за „подкупване“, а Бойко Борисов си говори с посланика Херо Мустафа малко преди обявяването на санкциите.

От всички засегнати от хунтата , аз съм първият, подал официален сигнал до българските, както и до всички международни правораздавателни институции“, похвали се беглецът от правосъдието, който обещава изказване за медиите днес следобед.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати