Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След изслушването на Мария Габриел – очаква се оценката на евродепутатите

Политика

След изслушването на Мария Габриел – очаква се оценката на евродепутатите

След изслушването на Мария Габриел – очаква се оценката на евродепутатите - Tribune.bg
Снимка:

Пълният състав на ЕК трябва да бъде одобрен на 23 октомври

В продължение на три часа българският кандидат за еврокомисар Мария Габриел отговори на над 50 въпроса. Снощи тя бе изслушана от две комисии в ЕП – Комисията по Образование и култура и Комисията по индустрия, изследвания и енергетика.

Ресорът, който българката трябва да поеме в новата ЕК, е „Иновации и младеж“. Той обаче включва в себе си още образование, изследвания, култура и спорт.

Депутатите от двете комисии, които изслушаха Габриел, се събират на заседаниe, на което трябва да обсъдят нейното представяне. Очаква се тяхната оценка да бъде съобщена неофициално още днес.

Като интересно и задълбочено бе определено изслушването на българския кандидат за еврокомисар от двете комисии. Българските евродепутати също подчертаха, че Габриел се е справила отлично.

В своето обръщение пред ЕП Габриел посочи, че ще работи за насърчаване на иновациите, спорта, образованието, за „Европа на талантите, но и Европа на сърцата“. Като основни свои приоритети тя очерта науката, приобщаване, цифровизация и непрекъснат диалог.

Очаква се официално да бъдат обявени оценките след изслушването на всички кандидати за еврокомисари на 17 октомври. Гласуването за одобрението на пълния състав на Комисията ще се проведе на 23 октомври по време на пленарната сесия на ЕП в Страсбург.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети