Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След кървавия пленум: БСП ще избира лидер на 12 септември

Политика

След кървавия пленум: БСП ще избира лидер на 12 септември

Снимка:
БСП промени датата си за избор на нов председател на партията. Това ще се случи на 12 септември. Конгресът също е изтеглен по-рано от предвиденото и ще се проведе на 26 септември.

До това решение стигнаха социалистите след днешния кървав пленум на „Позитано“ 20.

Нинова и противниците ѝ вътре в партията размениха остри реплики на днешната сбирка.

„Не е тайна, че от доста време имаме сериозни различия с председателя на партията. През цялото време като зам.-председател съм бил коректен към нея, но лоялен единствено и само към БСП. Не приемам и никога няма да приема водеща политика в партията да бъде разделението“, заяви Кирил Добрев.

Най-остър беше ръководителят на пловдивската структура Георги Гергов още на влизане за пленума.

„С две думи - Корнелия трябва да си отива! Вредна е за партията, вредна е за България! Има алтернатива. В тази партия винаги е имало алтернатива”, каза Гергов.

Попитана след пленума дали се чувства уверена, че ще има втори мандат като председател на партията, Нинова отговори, че партията ще реши. 
„Само ако партията реши така. Радвам се, че все пак всеки член на партията ще има право да гласува. Ако те решат, че ще имам втори мандат ще бъде така“, заяви тя.   
 

Коментари (3)

Гергов и всички стари пияндета, и наследниците на старите комунисти като Станишев, Пирински са вредни за България. Нинова трябва да се изчисти от тях. Тогава младите българи ще гласуват за БСП.
13.06.2020 17:17 / Отговор
Байфидан А ти ще гласуваш ли за БСП? Не Нинова, а България трябва да се изчисти от всички тях.
14.06.2020 00:01
к.зарков Аз не виждам нито един читав в бсп за водач!Старите играчи изместват младите играчи и всичко загива постепенно!В бсп войната е между станишевци и ниновци!Кои ще изгорят, войната е безмилостна в първата фракция на бкп!
13.06.2020 22:11 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още