Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След коментара за ареста на Навални: Руското посолство отбеляза Борисов на няколко публикации

Политика

След коментара за ареста на Навални: Руското посолство отбеляза Борисов на няколко публикации

След коментара за ареста на Навални: Руското посолство отбеляза Борисов на няколко публикации - Tribune.bg
Снимка:

Москва реагира срещу световни лидери, които разкритикуваха Кремъл, с предупреждение да не се месят

В понеделник премиерът Бойко Борисов осъди ареста на руския опозиционер Алексей Навални с публикация в социалните мрежи.

„Арестът на Алексей Навални след пристигането му в Русия нарушава неговите права и застрашава сигурността му. В днешния демократичен свят е изключително важно да не бъде заглушаван гласът на опозицията.“ Тази позиция изрази Борисов във Фейсбук.

Българският министър-председател е един от световните лидери, които се изказаха по темата и получиха намек от руска страна, че нямат право на подобни позиции. Борисов беше отбелязан на две публикации в страницата на руското посолство в София.

Едната е пост на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова към чуждестранните лидери с препоръката „да спазват международното право“ и „да се справят с проблемите в собствените си страни“. Другият е официална позиция на Русия защо са решили да задържат Навални.

Подобни предупреждения получиха и други чужди лидери.

Българският президент Румен Радев продължава да няма позиция по темата, която разбуни международната общност.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (6)

ФИГУРАНТА РАДЕВ НЕ Е ПОЛУЧИЛ ЗАПОВЕД, КАКВО ДА НАПРАВИ........................................... ОЧАКВА РУСКАТА МАТА ХАРИ-ПОСЛАННИЧКАТА МИТРОФАНОВА.... ЗА УКАЗАНИЯ....
19.01.2021 16:52 / Отговор
Един българин Не е ли доостатъчно, че шофьора на Жипкката е получил?
19.01.2021 17:47
Лин Държава, в която да победиш политическия си противник се изразява в това да го отровиш не може да ни препоръчва нищо! Другари от Русия вие защо се бъркате във вътрешните работи на България и искате да унищожите страната ми и да я превърнете в концлагер като вашата???
19.01.2021 18:37
до другаря Каварджиков Ако пРезидента имаше грам мозък в главата си нямаше да предизвика естонския президент да го натири за брутално неспазване на елементарна етика и пандемична хигиена. До тук с международния авторитет на нещото заело поста си след намеса в нашите вътрешни работи на служби от "друга държава". Като говориш за простия имаш предвид Путин - по кражби едвали някой може да се мери с него. Колкото до магаретата - не си прав: Путин се опитва да раздели на руските свини помия, не слама. Ама пак не му се получава.
19.01.2021 20:44 / Отговор
Нане Вуте А лелеее,я си мислим,че само я съм прозд,а то,я глей, тия тука са по-прости и от менека.
20.01.2021 09:37 / Отговор
Адриан Рангелов Хора,не им се връзвайте!Рак,мерак и простак няма лек!
20.01.2021 10:42 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети