Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След лидерска среща: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се разбраха за регулаторите

Политика

След лидерска среща: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се разбраха за регулаторите

След лидерска среща: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се разбраха за регулаторите - Tribune.bg

Назначенията в държавата се отпушиха. Това стана след лидерска среща в парламента между Бойко Борисов, Кирил Петков и Асен Василев. Те се разбраха за някои от председателите на регулаторните органи, за председателите на комисиите в Народното събрание и за назначаване на областни управители.

От ПП-ДБ решиха още тази вечер да изслушат предложенията на ГЕРБ-СДС за управители на БНБ и Сметната палата - Димитър Радев и Димитър Главчев, съобщава БНТ.

„За регулаторите говорихме, защото трябва да се дадат да бъдат избрани. Ние само удължаваме, удължаваме. Аз претенции нямам, просто чакаме техните хора да се дадат за всичките регулатори. Аз съм посочил само едно име - на Димитър Радев -Честит рожден ден му казвам днес .Защото за всички вас знаете , че той е перфектен банкер“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.  

„Искаме да сме сигурни, че приоритетите са общи и че еврозоната ще бъде огромен приоритет. Тя ще се случи най-късно в края на другата година, надяваме се, че ще може и по-рано. Така че този тип процес започва да се движи и ние ще внимаваме за всяка кандидатура, ще имаме прозрачни дискусии в нашите група. Ще имаме оценка на всеки един кандидат, така че крайният резултат да бъде всъщост по-добър, отколкото ако само едната група участваше в неговия избор“, каза от своя страна Кирил Петков. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети