Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След поредната доза „машини фантоми“: Рашков се оправдава с прокуратурата, обвини ДПС във връщане на Възродителния процес

Политика

След поредната доза „машини фантоми“: Рашков се оправдава с прокуратурата, обвини ДПС във връщане на Възродителния процес

Часове след новооткритите 199 машини за гласуване, вътрешният министър на Бойко Рашков реши да коментира прокуратурата. Според силовия министър на Румен Радев, държавното обвинение не било заинтересовано да се решава проблемът с „купения вот“ и не виждал тяхното съдействие срещу борбата с купуване на гласове. Рашков обаче забрави да спомене, че самият той отказа МВР да си взаимодейства с прокуратурата срещу купуването на гласове.

Той дори стана медицински експерт, като коментира, че според него една част от подадените документи за заявление за подвижна урна не са истински и хората не страдали от посочените заболявания. На Рашков му бе припомнено, че от ЦИК са разширили списъка с хора, които могат да гласуват с подвижни урни, а именно дори и епикриза от болница или документ от личен лекар. Министърът обаче е на мнение, че хората можели да отидат и да гласуват на машина.

По отношение на машините и целия хаос, Рашков заяви, че не можел да коментира, защото още не е минала проверка, която той назначи едва днес, въпреки откритите 228 още в събота.

„Вярвам, не вярвам, трябва да мине проверката“, заяви Рашков, който не можел да говори без да има доказателства. Въпреки това месеци наред отправя обвинения за купуване на гласове без да има доказателства или някакви категорични доказателства, видно и от прекратяването на всички негови „разкрития“.

„Има хора, които с престъпни похвати се опитват да се докопат до властта. На миналите избори предупредихме хиляди лица, за които има сигнали, че се готвят да купуват гласове“, заяви Рашков за преписките, които бяха принуждавани хората да подписват. Той заяви, че получава само атаки от ГЕРБ и ДПС, което било ясно. Рашков се скара на журналистите, които му заявиха, че той обявява само тези две партии, когато говори за купуване на гласове. „Не ме прекъсвайте когато говоря, на предходните избори обявихме купуване на гласове от ИБГНИ, както и от „Българско лято“, заяви Рашков, като уточни, че това било за предходните избори.

Рашков стигна още по-далеч в обвиненията, като заяви, че имало граждани от турски произход, които били сплашвани от ДПС, че ако не гласуват за тях, ще им върнат българските имена.  


Топ новини

виж още

Актуална тема