Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След поредната фалшива новина: Делян Добрев взел решението за оставка

Политика

След поредната фалшива новина: Делян Добрев взел решението за оставка

След поредната фалшива новина: Делян Добрев взел решението за оставка - Tribune.bg
Снимка:

Нямам собствен апартамент, живея в жилището на майка си, каза подалият оставка депутат

„Постоянните нападки и лъжи, които клепат политиците от едната и от другата страна, не мога да ги приема като нормални. Аз не съм от хората, които могат да приемат това за нормално. Преди няколко дни излезе поредната фалшива новина, която се опита да ме забърка в скандала с апартаментите. Реших, че не мога повече.“ Така Делян Добрев обясни пред bTV оставката, която подаде вчера.

„Аз имот нямам, живея в апартамента на майка ми. Да ми се приписва тази история е некоректно. Внушението беше, че някой е спечелил с евтина цена на апартаменти, което не отговаря на истината. В същата сграда има още 4 апартамента, които се продават на тези цени“, допълни Добрев. Той обясни, че когато участваш в строителството на една сграда ти излиза по-евтино.

Добрев допълни още, че всеки месец плаща наем за апартамента, в който живее и е собственост на майка му. "Всеки месец плащам 1200 лева, защото жилището е на фирмата на майка ми. Всичко е напълно законно", допълни той.

Добрев заяви, че ще остане областен координатор за Хасково, като ще остане да работи за ГЕРБ, защото е убеден, че в България няма по-добро управление, по-принципно управление, по-добри експерти. Подалият оставка депутат обясни, че е разговарял с премиера Бойко Борисов в събота. „Аз му се обадих по телефона, след като излезе фалшивата новина. Защото там беше написано, че моят кум и майка ми са закупили апартаменти в една кооперация на занижени цени. Нарочно е взета цената на отстъпеното право на строеж, а не покупната. В случая с моя кум, цената която той е платил е 650 евро на кв., а моята майка е платила 750 евро на квадрат", допълни Добрев.

Той заяви, че оставките са, за да се покаже морал. „За съжаление ГЕРБ е единствената партия която прави това, в БСП не е така, дори водачът на листата им е обвинен в пране на пари от КТБ. От наша страна се вижда, че всеки може и си тръгва. В последните дни чувам и за други кумове и кумци, но за тях няма „кумгейт“, но е лесно да направиш от нищо нещо. При положение, че още тогава кметът заяви, че е назначил заместника си лично и аз нямам нищо общо. Аз съдя Йончева и всички трябва да я съдят за всички лъжи, които наговори", заяви още Добрев.

Той допълни, че е огорчен, защото всеки излиза опетнен и дискредитиран от политиката.

„Никой не обръща внимание на свършеното през годините. За 10 години има много неща, с които да се гордея. Аз бях инициатор за проучването на нефт и газ в Черно море. Вероятно след 3-4 години България ще добива собствен нефт и газ. Аз бях човекът, който подписа първия договор за по-нисък газ от "Газпром", като отстранихме посредниците, единствения договор на България за газ сключен за директен внос. Пазарът на енергетиката е либерализиран почти до европейско ниво. Реформата, която се направи в енергетиката е съществена“, каза още той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

КУР_ЗА_БКП-2_ГРЕБ и ЧУК УУУ БРЕ ГЕРБАВИ ПОДЛОГИ, ОТ ТОО НАСРАН САЙТ.... САМО АЗ ВИ ЧЕТА ПРОСТОТИИТЕ И ВИ ПИША КОМЕНТАРИ, А ВИЕ ЗА БЛАГОДАРНОСТ МИ ГИ ТРИЕТЕ......
10.04.2019 09:03 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати