Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След пороя: Стотици сигнали за щети в София и Благоевград

Политика

След пороя: Стотици сигнали за щети в София и Благоевград

След пороя: Стотици сигнали за щети в София и Благоевград - Tribune.bg
Снимка:

Сигнали за щети след поройния дъжд, който се изля снощи над Западна България. Само за 30 минути се изсипа огромно количество вода в София и Благоевград.

Около 150 сигнала са получени след 18 ч. вчера в столицата за паднали дървета, наводнени мазета и дворове, както и други щети, съобщи пред БНТ Красимир Димитров, директор на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община. До момента екипите са реагирали на 65 сигнала.

Повече сигнали за наводнения е имало в район „Сердика“, Орландовци, Бенковски. Днес предстои почистване на дъждоприемните шахти. Понякога интензивният валеж ги тампонира и се получава завиряване на места, коментира Димитров.

Имало е само един затворен подлез на Цариградско шосе, където нивото на придошлата вода е достигнала 1,2 м., през нощта е бил отводнен, а тази сутрин ще бъде измит от калта.

На 38 сигнала за отводняване са се отзовали снощи служителите на РС ПБЗН-Благоевград, съобщи БГНЕС. Наводнени са паркинги, има закъсали автомобили и прелели шахти.

Най-големи щети са нанесени на улица „Преспа“ при Аква-парка, на която от два месеца се подменя канализацията. Пороят е „отнесъл“ ремонта, висят бордюрите на остатъците от тротоара, оголени са кабели.

Продължава да е отцепен тази сутрин участъкът от бул. „Дим. Солунски“ в участъка от входа за кв. „Грамада“ до бул. „Св. св. Кирил и Методий“ заради надигналия се асфалт в края на ул. „Марица“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети