Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След скандала с Гърция, Кирил Петков звънял и в Румъния

Политика

След скандала с Гърция, Кирил Петков звънял и в Румъния

След скандала с Гърция, Кирил Петков звънял и в Румъния - Tribune.bg
Снимка:

След разкритието, че Кирил Петков е забъркал страната ни в дипломатически скандал със съседна Гърция, днес съпредседателят на ПП сподели, че е продължил да звъни на чуждестранни министри. След обаждането му до гръцкия енергиен министър, днес Петков се похвали от трибуната на Народното събрание, че е звънял и в Румъния.

Кирил Петков забъркал България в скандал с Гърция, обяви енергийният министър

Припомняме, че вчера служебният министър на енергетиката Росен Христов заяви, че гръцкия му колега е възмутен, тъй като чува неща от Кирил Петков, които никога не е обещавал или казвал. Според лидера на ПП гръцкия министър е обещал да помогнат и да се включат в искането пред ЕК да бъдат отворени и преразгледани Плановете за възстановяване в част енергетика. Оказва се, че подобно обещание гръцкия енергиен министър не е давал, а е вдигнал телефона на Кирил Петков от любезност, като след това съжалил.

Няма да видите това в БТВ и Нова! (ВИДЕО)

„Дипломацията изисква тишина и спокойствие. Говоренето е разправянето с кой и какво сме говорили ни превръща ненадежден партньор“, заяви Станислав Анастасов от ДПС.

„Всъщност това, което ние сме прави, сме били изцяло на страната да защитим нашата енергетика и въглищните централи. Горд съм, че когато имаше реална опасност физически да затворим централите, ние удържахме. Подхода, който тук трябва да се направи, трябва да бъде базиран на дипломация, защото когато отидем в Брюксел не трябва да сме сами“, отговори Петков.


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Топ новини виж още
facebook page
Хороскоп
Анкети