Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова виждала Конституцията на Румен Радев? (ОБНОВЕНА)

Политика

Нинова виждала Конституцията на Румен Радев? (ОБНОВЕНА)

Нинова виждала Конституцията на Румен Радев? (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

Корнелия Нинова обяви след пленума, че няма да се коалира с ГЕРБ, ДПС и „Възраждане”. Ще продължат да търсят приемственост срещу демографската катастрофа, здравеопазването и повишаването на доходите. Сериозна реформа се очаква в образованието.

Залага се за държавни бройки в държавните училища. Нинова каза, че от БСП са против участие на България във войната в Украйна, износа на оръжие и за покупка на нови самолети.

За БСП Нинова каза, че не са си заровили главата в пясъка, и Националния съвет свиква конгрес на 11 и 12 февруари догодина.

Ще се изготвя програма за модерна лява партия. „Хоризонтът трябва да се подготви за нова програма, за модерна лява партия”, добави лидерът на социалистите. Сериозна ще е организационната реформа.

Нинова поясни, че е прието решение за промяна в Устава като подчерта, че тя е предложила изцяло нов, но са решили да се поправи стария. Третото решение е да се състави работна група, която да търси диалог с други леви формации.

Лидерът на социалистите уточни, че е отхвърлено предложението да се свика Конгрес за оставката ѝ след две седмици.

Тя отказа да коментира твърдения на членове на Националния съвет, че е виждала проект на Румен Радев за промяна на конституцията. Такъв въпрос зададе Десислава Ризова от бТВ. Нинова отговори, че очевидно телевизията има източници от НС на БСП - така всъщност отговори положително на въпроса, без да дава конкретика.

Решение на общопартийната контролна комисия на БСП било да не се допускат Калоян Паргов и Кирил Добрев на заседанието.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети