Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Служебният финансов министър се оправда за вдигането на корпоративния данък: Не засяга български фирми

Политика

Служебният финансов министър се оправда за вдигането на корпоративния данък: Не засяга български фирми

Служебният финансов министър се оправда за вдигането на корпоративния данък: Не засяга български фирми - Tribune.bg
Снимка:

Служебният финансов министър Асен Василев се оправда за решението на Министерския съвет за вдигане на 50% на корпоративния данък. По думите му това в никакъв случай не засяга българските фирми. Той обясни на пресконференция, че това е само за компании с над 750 млрд. евро оборот, която няма присъствие на в страната ни над 25 процента.

Василев заяви, че компаниите, които ще влязат под обхвата на това решение са около 10 фирми, мултифункционални компании и големите търговски вериги. В бъдеще ще обхване и големи дигитални компании, ако проявят интерес към страната ни.  

„Това са пълни глупости и според мен целенасочени лъжи“, заяви Василев в отговор на въпросите на ГЕРБ, отправени по-рано днес.

ГЕРБ с остри думи към Радев и служебното правителство: Вдигнали са на тъмно корпоративния данък с 50%

На въпрос къде са анализите за ползите и разходите Василев призна, че такива няма. Инициативата била само за международни компании. Той допълни, че това решение взето от Министерски съвет можело да бъде отменено от редовно Народно събрание и допълни, че процедурата била много далеч. Проектът на Националния план за въвеждане на еврото в България е публикуван за обществено обсъждане на портала за обществени консултации на Министерския съвет, каза още Василев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати