Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. НС създаде анкетна комисия за спирането на БНР

Политика

НС създаде анкетна комисия за спирането на БНР

НС създаде анкетна комисия за спирането на БНР - Tribune.bg
Снимка:

Тома Биков ще оглави временната комисия

Парламентът създаде временна анкетна комисия, която ще проучи казуса около БНР и спирането на програма „Хоризонт“ на 13 септември. Общо 120 депутати гласуваха за създаване на комисията, като само двама бяха „против“ и също толкова гласуваха „въздържал се“. Комисията се създава за срок от два месеца.

Тома Биков от ГЕРБ ще бъде председател на комисията. В състава ѝ влизат 10 членове - по двама от всяка парламентарна група. Зам.-председател е Александър Симов от БСП. Част от комисията ще бъдат още Диана Саватева от ГЕРБ, Иван Ченчев от БСП, Йордан Цонев и Хамид Хамид от ДПС, Красимир Богданов и Росен Живков от „Обединени патриоти“, Боряна Георгиева и Симеон Найденов от „Воля".

Освен това депутатите възложиха на Сметната палата да провери финансовото управление на националното радио. Решението бе взето със 116 гласа „за“, без „против“ и с един „въздържал се“. А предложението е на депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова, Александър Ненков и Красимир Ципов. Одитът ще обхване периода 1 януари 2017 г. - 30 септември тази година. Ревизията започва от 1 октомври, като до края на януари докладът на Сметната палата трябва да бъде готов.

„Проблемът е, че радиото е натрупало 4 милиона дефицит. Целта е след това да променим Закона за радиото и телевизията, защото там има структурен проблем“, обясни Тома Биков от ГЕРБ.

 „Няма нужда от този закон, защото той и сега не се изпълнява. За всяка медия трябва да има отделен закон, който да определя правилата, а не с един да се избират директори, а с друг да се дава финансиране. СЕМ не винаги изпълнява ролята си на независим регулатор“, заяви Милко Недялков от БСП.

Прокуратурата и Комисията за регулиране на съобщенията също извършват проверка по казуса.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети