Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Софиянски лъска имиджа на Божков: „Българско лято“ има шанс да влезе в парламента

Политика

Софиянски лъска имиджа на Божков: „Българско лято“ има шанс да влезе в парламента

Софиянски лъска имиджа на Божков: Българско лято има шанс да влезе в парламента - Tribune.bg
Снимка:

„Божков е човек с възможности и със способности, доказани, и съм сигурен, че идеите му са добри. Бариерата да не сме с Божков на тези избори е позицията ни, че не можем да си правим семейни партии“. Това заяви пред БНР Стефан Софиянски, основател на Съюза на свободните демократи (ССД). Дъщерята на Софиянски Ива е женена за сина на Васил Божков – Антон.

Явяването на партията на Васил Божков „Българско лято“ на изборите с мандатоносител „Българско национално обединение“ е аналогично с появяването на Симеон Сакскобургготски на българската политическа сцена преди години, смята Софиянски.

Вчера стана ясно, че партията на Георги Георгиев – Готи предоставя 100% от своите листи на хората на Божков.

Според Софиянски „Българско лято“ има шанс да влезе в парламента: „Хората, които са декларирали, че няма да гласуват, а те са мнозинство, в момент на мобилизация ще търсят хора с доказани възможности“.

„Коалицията между Свободните демократи и Съюза на комунистите е грешка. Най-вероятният изход е да напуснем и да не участваме в изборите. Всяка грешка се заплаща. Стремят се технически и юридически да преформатират коалицията в оригиналния състав, в който са водени преговорите“,коментира още Софиянски.

Той уточни, че неодобрението на управлението, общата идеология, проектът на нова конституция води логиката ССД да се явят на изборите със земеделците и с КОЙ.

„Няма да се явявам на тези избори в лично качество. Но ще посветя живота си на борбата за нова форма на управление и една съвременна България, а не архаична и посткомунистическа, каквато сме в момента“, каза още Софиянски.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

кесо Дааа усмихнатият клептоман на едро Софиянски си е един много откровен човек. Как да не се "умилиш" на признанието, че единствената причина да не са заедно на изборите със свата Черепахин е близката роднинство. Но пък това не пречи да се възхити на способностите на свата, който е български шампион по клептомания. Абе който го може си го може - "забърсването" де. Много "спортсменско" от страна на усмихнатия клептократ Софиянски.
24.02.2021 14:04 / Отговор
ДАЙТЕ ИМ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ..... И ТЕ ЩЕ ЗАКРИЯТ ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ..................... ЗАБ. ОТНАСЯ СЕ ЗА БСП/БКП/ДБ/ДСБ/ДПС/ТАКЪВ НАРОД/РУСКО ЛЯТО/УНИЩОЖИ. БГ/.......
24.02.2021 14:12 / Отговор
Уфф! Соф. има наглостта да позиционира Черепа спрямо Симеон Сакскобурготски?
24.02.2021 19:39 / Отговор
chicho nikoi ne moje da si preskochi siankata
29.03.2021 21:45 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати