Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Соломон Паси: Почти сигурно е, че Русия ще нахлуе в Украйна, но не се знае кога и как

Политика

Соломон Паси: Почти сигурно е, че Русия ще нахлуе в Украйна, но не се знае кога и как

Соломон Паси: Почти сигурно е, че Русия ще нахлуе в Украйна, но не се знае кога и как - Tribune.bg
Снимка:

В момента Путин има големия апетит на Хитлер, твърди бившият външен министър

„Едно нещо е почти сигурно – Русия ще нахлуе в Украйна. Това, което не се знае е кога, как и колко много ще нахлуе“. Това каза в интервю за предаването „120 минути“ бившият външен министър и председател на Българския атлантически клуб Соломон Паси.

„С Русия трябва да се говори с голямо уважение и с отлично въоръжение. Това са двата ключа за разговори с Русия. Ако ти не си добро въоръжен, те няма да те уважават и ако ти не ги уважаваш, тогава нещата стават още по-сложни“, коментира Паси.

По думите му България не трябва да гледа на себе си като на малка държава в тази ситуация. „Ние въобще не сме малка страна – ние сме част от ЕС, който е половин милиард души, и сме част от НАТО, което е повече от ЕС“, уточни председателят на Атлантическия клуб.

Според него Путин иска да има машина на времето и НАТО да се върне в 94-та година, иска да върне и преди 2002-ра година.

Според него българската реакция на изявлението на руското външно министерство е можело да бъде по-бърза. „В момента апетитът на президента Путин е по същия начин уголемен, по какъвто начин беше апетитът на Хитлер преди Втората световна война“, смята Паси.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети